Arxivada de nou la causa contra Maria Rovira (CUP) per injúries als Mossos pel 17-A

Va acusar la policia d'haver "executat extrajudicialment" els gihadistes | L'Audiència considera que les seves paraules s'emmarquen en la llibertat d'expressió

L’Audiència de Barcelona ha confirmat l’arxivament del procediment judicial contra la regidora de la CUP Maria Rovira en considerar que no veu un delicte d’injúries quan va dir al ple que els Mossos d’Esquadra havien “executat extrajudicialment” els gihadistes que van atemptar el 17-A a Catalunya. Segons ha informat la CUP a través d’un comunicat, l’Audiència de Barcelona ha considerat que les expressions utilitzades per Rovira al ple són una mostra de llibertat d’expressió.

El procés judicial es va iniciar l’any 2018 a instàncies de tres sindicats policials. El Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona va arxivar el cas i posteriorment els mateixos sindicats van presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona, que ara ha conclòs que les paraules de Rovira durant un ple en què es concedia la medalla al mèrit cívic a la Guàrdia Urbana i al Mossos d’Esquadra. “L’evident voluntat política d’oposar-se a les mencions honorífiques proposades exclou la concurrència d’una clara intenció d’injuriar uns cossos i forces de seguretat que denuncia com a mantenidors d’un ordre social injust, a aquest va dirigit en últim terme la seva diatriba ideològica”, ha valorat l’Audiència.

El grup municipal de la CUP ha celebrat l’arxivament de la causa a Rovira perquè “l’exercici de la llibertat d’expressió no pot ser perseguit penalment”. Alhora, els cupaires han denunciat “l’ús instrumental del sistema penal per part dels sindicats policials, amb la intencionalitat de fer callar aquelles persones que denuncien les seves males pràctiques”.

Més informació

Nou comentari