Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La regidora de la CUP Eulàlia Reguant, multada al Suprem per negar-se a contestar a Vox
  • CA

Aquesta tarda, la regidora de la CUP a l’Ajuntament Eulàlia Reguant i l’exdiputat anticapitalista al Parlament Antonio Baños es van negar a respondre les preguntes de l’acusació popular de Vox, que els havia proposat com a testimonis al judici de l’1-O. Una negativa que el president del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha contestat imposant-los una multa de 2.500 euros aplicant l’article 716 de la Llei d’Enjudiciament Criminal. 

Ara la Sala ha donat cinc dies perquè puguin recórrer la sanció i per anunciar si persisteixen en la negativa. Els tornarà a citar per tal que recapacitin la seva decisió. En cas que reiterin en la negativa serien portats davant el jutjat de Guàrdia per un delicte de desobediència a l’autoritat. Segons ha explicat l’advocat penalista Sergi Atienza a El Món, se’ls podria haver sancionat amb una multa de 200 a 5.000 euros, però el magistrat ha escollit una sanció elevada tot i que no la màxima.

Ara bé,si persisteixen en negar-se a testificar podrien ser processats per un delicte de desobediència greu a l’autoritat. De tota manera, l’advocat entèn que no hi ha persistència i no entèn que hi pugui haver delicte. “Marchena no ha advertit”, ha afegit. 

Tranquil·litat dels testimonis

Reguant ha afirmat que diverses entitats han demanat en reiterades ocasions que Vox es retiri com acusació popular perquè es tracta d’un partit “feixista”. “Creiem que l’extrema dreta no ha de tenir cabuda en un judici perquè acceptar-ho és normalitzar-ho. Avui teníem clar que no podíem respondre a un partit que nega la violència masclista i que 98 dones van morir assassinades l’any 2018 a Espanya”, ha remarcat Reguant. 

Pel que fa a les possibles conseqüències penals, Baños ha dit que les assumeix i que comparat amb el que estan “patint els presos polítics, aquest petit acte de desobediència sempre serà ben pagat i ridícul”. En aquest sentit, ha recordat que els líders independentistes porten més d’un any a la presó en “condicions tremendes”. “Parlar del que em pugui passar a mi o a l’Eulàlia, té un punt de frívol”, ha afegit.   

Reguant descarta “recapacitar”

A través de Twitter la regidora de la CUP va avisar ahir que no “recapacitarà” i que només està disposada a respondre a l’Advocacia de l’Estat i a la Fiscalia. “Legitimar a Vox com a acusació popular és legitimar l’extrema dreta i a aquesta se la combat“, ha alertat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa