El jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona ha arxivat la causa oberta pels delictes de malversació i falsificació de documents en les obres de la Sagrera, que va comportar la detenció de tretze persones el 2016 arran d’una denúncia d’Adif per sobrecostos en les obres superiors als 80 MEUR, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l’ACN

La magistrada constata que en aquest projecte es van fer “obres imprevistes i urgents amb una voluntat de prioritzar el compliment de terminis d’execució pactats, continuant les obres i reservant per al final el cobrament total dels treballs executats encara no projectats”. Tot i admetre “irregularitats”, no veu acreditat que encobrissin una “diferència de geometria o mesura de l’obra, sinó d’avaluació i valoració”.

La causa estava oberta per tres trams de les obres d’alta velocitat a la Sagrera. La magistrada creu que no hi ha perjudici pels fons públics, i es basa en un informe signat pel propi president d’Adif. De fet, l’administrador no ha pagat encara una part de l’obra i una UTE ha portat el cas a la via contenciosa administrativa. La mateixa fiscalia va demanar l’arxivament de la causa, i el mateix advocat de l’estat, en representació d’Adif, va presentat un escrit en què no s’oposa a aquesta decisió. 

Nou comentari

Més notícies

L’Ajuntament pagarà 27 milions per conservar sis solars de les obres de l’AVE a la Sagrera

Finançarà part de la intervenció per mantenir els solars, on vol construir 600 pisos protegits

Adif adjudica un nou contracte per avançar en la construcció de l’estació de la Sagrera

El gestor d'infraestructures destina 12 milions per executar les instal·lacions de seguretat i comunicacions