Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament pagarà 27 milions per conservar sis solars de les obres de l’AVE a la Sagrera
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona finançarà les obres de la Sagrera per conservar sis solars per construir-hi 600 pisos protegits. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, el consistori pagarà 27 milions d’euros a l’empresa pública Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per retenir els terrenys per la mancança de sòl públic que hi ha a la ciutat, ha explicat l’Agència Catalana de Notícies.

L’anunci, avançat per La Vanguardia, inclou el desig que el nou govern estatal que es formi es comprometi “de forma determinant” amb un calendari real que permeti que les obres es finalitzin. Per la seva part, l’Ajuntament vol deixar de vendre terrenys públics a l’entorn de la Sagrera perquè considera que aquest tipus de sòl és escàs i que han de continuar sent propietat municipal, ha recollit Europa Press.

Així, el consistori canvia el paradigma en el finançament de la infraestructura, ja que el conveni per a la construcció de la infraestructura establia que els solars que són propietat d’una administració se cedissin a l’empresa BSAV per subhastar-les a promotors immobiliaris i així es financés l’estació amb el recaptat de les vendes. En declaracions als mitjans aquest migdia, Sanz ha apuntat que “ara l’objectiu és que l’aportació estructural que fa l’Ajuntament sigui monetària i no a través de sòl”.

A més, la tinent d’alcaldia ha destacat que amb els sis solars adquirits es podran construir “uns 600 pisos” alhora que es recupera els solars que s’havien cedit perquè BSAV tingués liquiditat per obres com la de la llosa de l’estació o el col·lector de Prim.  

Així, el consistori canvia el paradigma en el finançament de la infraestructura, ja que el conveni per a la construcció de la infraestructura establia que els solars que són propietat d’una administració se cedissin a l’empresa BSAV per subhastar-les a promotors immobiliaris i així es financés l’estació amb el recaptat de les vendes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa