Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artur Mas, sondejat per ser alcaldable de Barcelona
  • CA

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha admès que ha estat sondejat per tal de presentar-se a les pròximes eleccions municipals a la capital de Catalunya l’any 2023. “Algú m’ha parlat de ser alcalde de Barcelona, però la meva resposta ha estat que de cap manera”, ha assegurat, en declaracions al programa Planta baixa de TV3.

Mas ha volgut minimitzar l’oferiment que li han fet per concórrer a la batalla electoral. “Tampoc me n’ha parlat gaire gent”, ha volgut matissar. I ha aclarit que “cap” persona del PDeCat li ha comentat res. “Vaig fer un pas al costat en el món de la política, ara farà sis anys, quan vaig deixar la presidència de la Generalitat, que a mi m’havia costat molts anys arribar-hi”, ha explicat, per assenyalar que en tot aquest moment ha volgut ser “coherent” amb la decisió presa. “Aquella no va ser una decisió improvisada, la vaig meditar molt”, ha afegit. Sigui com sigui, no ha perdut l’interès per les qüestions socials i econòmiques, ha deixat clar l’expresident de la Generalitat: “em segueixen interessant igual la política i els temes de país”.

“He trobat la ciutat com la vaig deixar, millorable”, ha dit Mas. De totes maneres, ha afirmat que no ha vingut “a criticar el que fan els altres”. “La sensació que tens quan passeges per la ciutat és que hi ha capacitat de millora”, ha considerat, però ha volgut treure ferro a les comparacions que es fan amb Madrid i els judicis de valor que deixen més ben parada la capital de l’estat espanyol. “No és tant com s’està dient”, ha assegurat.

La seva primera activitat en la política institucional va ser com a regidor de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions municipals de 1987 a Barcelona. Aquells comicis van estar encapçalats per Josep Maria Cullell. Mas va ser regidor fins l’any 1995, quan va fer el salt al Parlament de Catalunya. L’any 2010 es va convertir en el 129è president de la Generalitat, fins que va fer el famós “pas al costat”, per garantir els vots de la CUP a la investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat.

a seva primera participació com a candidat fou a les eleccions municipals de 1987, com a membre de la candidatura de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, encapçalada per Josep Maria Cullell. Hi va sortir elegit regidor i va ser reelegit el 1991 i el 1995. Dins del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament barceloní va ser portaveu d’Afers Econòmics (1988-1991), portaveu del Grup Municipal (1991-1993) i president del mateix (1993-1995). També va ser diputat a la Diputació de Barcelona (1991-1995).[4]

D’entrevistat a entrevistador

Recentment, Mas ha deixat de ser objecte d’entrevistes per ser ell qui les fa com a entrevistador. A través del seu canal oficial de Youtube, ha començat a reunir personalitats d’àmbits de la política, la comunicació o la cultura per parlar sobre l’actualitat. En aquest sentit, en A favor de la política, com ha anomenat aquesta nova faceta seva, s’ha trobat amb l’escriptor Sergi Pàmies, l’exdiputat David Fernàndez, la periodista Ana Pastor, el doctor Jaume Padrós i Ivan Redondo, l’exassessor polític del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Precisament en l’entrevista de Mas a Padrós, el metge ja va pronosticar que aquest hivern serà “clau” en l’evolució de la pandèmia. En la mateixa línia, Padrós va assegurar que la mascareta “ha vingut per quedar-se una bona temporada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa