Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi proposa baixar els preus dels solars als promotors que ofereixin lloguers assequibles
  • CA

La número dos de JxCat, Elsa Artadi, ha proposat que l’Ajuntament proporcioni solars a privats a un preu més assequible a canvi que ofereixin un preu de lloguer més baix: “Proposem que es treballi amb el sector privat perquè és qui té més capacitat”. A més, ha sostingut que ella no ha volgut entrar en la subhasta de xifres com han fet altres candidats “dient mentides”, i ha apuntat que l’electorat mereix que els polítics siguin sincers.

[r:1]

Quant al top manta, Artadi ha proposat la creació d’un protocol que defineixi “clarament” els treballs de l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat per controlar el ‘top manta’, que al seu parer està descontrolat perquè l’alcaldessa, Ada Colau, ha estat incapaç de treballar conjuntament amb altres administracions, en les seves paraules.

Artadi ho ha dit en una trobada amb empresaris en un esmorzar organitzat per Foment del Treball, on ha assegurat que és una “indecència” que Colau digui als manters que tenen dret a exercir la seva activitat o bé que no entengui les queixes de els comerciants, ha afirmat.

Discurs turismefòbic

Així mateix, ha assegurat que el turisme ha anat d’error en error en el mandat de BComú, temps en que al seu parer s’ha fet un discurs “turismefòbic”, i ha defensat que cal “abandonar la demagògia, utilitzar dades i no demonitzar” el sector.

Ha criticat Colau per haver deixat de fer promoció turística i que en conseqüència el sector privat s’hagi apropiat de la imatge turística de Barcelona: “Si no la fa l’Ajuntament, perdem el nostre missatge i la qualitat de la nostra imatge” i ha dit que pensar que si es feia menys promoció vindria menys turisme ha estat una decisió pròpia de parvulari, en les seves paraules.

Ha emplaçat l’Ajuntament a ser facilitador de l’activitat econòmica tant per al petit comerç, les pimes i per a les empreses grans, i ha plantejat un pla per “recuperar el diàleg, compartir reptes i generar marcs estables de col·laboració” entre l’administració i el sector privat per dissenyar polítiques.

També ha criticat que veu una degradació a Barcelona, ​​que ha tornat a “fets delictius de 1997”, i ha apostat perquè la Guàrdia Urbana patrulli a peu perquè sigui vista pels veïns, així com que compti amb suport polític perquè al seu parer durant aquest mandat els agents han actuat amb la pressió d’haver de retre comptes sobre les seves actuacions.

Sector del taxi

Preguntada sobre el sector del taxi, ha dit que com a usuaris s’han viscut “moments molts millors que el d’ara” i ha remarcat que necessita una transformació que s’haurà de treballar amb el col·lectiu.

Amb tot, ha assegurat que Barcelona “té totes les capacitats” per ser una gran ciutat encara que al seu parer ha passat per un temps perdut en què s’ha anat enrere, amb un Ajuntament que ha creat problemes on no hi havia, ha dit.

“No podem tenir un Ajuntament que insulta la gent que ens visita, que posa en perill esdeveniments que ens marquen, que posa impediments a l’activitat econòmica i dificultats al teixit associatiu i civil”, ha afegit.

Preguntada sobre possibles pactes, ha reiterat que descarta un govern amb BComú: “Ni la farem alcaldessa, ni entrarem en un govern amb ella” ha asseverat sobre Colau, perquè segons ella les seves formes de governar són diferents i li ha retret haver fet antipolítica consensuant amb qui li cau bé, en les seves paraules i ha sostingut que Barcelona necessita un canvi radical.

Més notícies
Elsa Artadi intervé en un acte amb les 36 candidatures de JxCat a l'àrea metropolitana. | JxCat
Artadi acusa ERC de ser la “crossa” de Colau
Notícia: Artadi acusa ERC de ser la “crossa” de Colau
Comparteix
La número 2 de JxCat s'ha compromès a facilitar que les famílies destinin un màxim del 30% dels ingressos a l'habitatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa