Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi, Munté i Mascarell escenifiquen unitat a la llista de Quim Forn
  • CA

La consellera Elsa Artadi, l’exconsellera Neus Munté i l’encara delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, han escenificat aquest diumenge la llista electoral del PDECat per les municipals del 26-M, que encapçala l’exconseller empresonat Joaquim Forn. Després de mesos de rivalitat i incertesa sobre els primers llocs de la candidatura i sobre el projecte propi de Mascarell, els tres dirigents han tancat files al voltant d’una única llista que es dirà Junts per Catalunya (JxCat). A la plaça de la Concòrdia de les Corts s’han fet la primera fotografia conjunta des de la incorporació de Mascarell.

Artadi, que farà d’alcaldable en funcions per la situació de Forn, ha assegurat que tots tres intenten “parlar cada dia” amb l’exconseller d’interior i extinent d’alcalde “com a part fonamental que és d’aquesta candidatura”. Ha defensat un projecte “de canvi al capdavant de Barcelona i de rigor” per construir “una ciutat de les persones d’avui i d’aquí vint anys i que doni oportunitats a tothom”.  Sobre l’entrada a la llista del delegat, Artadi ha aplaudit que “aporta una gran experiència” fruit del seu pas per la conselleria de Cultura però sobretot pels seus anys a l’Ajuntament de Barcelona amb el PSC. Ens propers dies, ha avançat, “hi haurà més anuncis”. 

Artadi, Munté i Mascarell a la presentació dels primers llocs de la llista / PDECat Barcelona

Artadi, Munté i Mascarell a la presentació dels primers llocs de la llista / PDECat Barcelona

Per la seva banda, Munté ha augurat que entre els tres arribaran “allà on no pot arribar el Quim per la injusta situació de pres polític en què es troba”. “Junts som més forts i aquesta força estic segura que ens farà guayadors”, ha dit. “És bo per tothom un projecte que defensa els drets, les llibertats i el progrés”, ha afegit. Finalment Mascarell ha defensat que “la unitat és demostra fent-la i les persones s’han de posar al servei de les idees”. La candidatura conjunta, ha pronosticat, “guanyarà la governabilitat de Barcelona per transformar la ciutat”.

En declaracions a l’agència ACN, Artadi ha apostat per un eventual pacte amb ERC i ha tancat la porta a governar amb Ada Cola. Així, s’ha mostrat favorable a seguir amb l'”aposta” que van fer amb la candidatura de Junts pel Sí, que va guanyar les eleccions al Parlament el 2015, i per reproduir la mateixa fórmula del Govern actual: “La majoria està aquí i el govern de la ciutat no hauria de ser diferent de la fórmula amb la qual portem governant en els últims anys”, ha argumentat. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha apuntat la seva sortida de l’executiu català per concórrer a les municipals i la de la consellera Laura Borràs per ser número 2 del PDECat al Congrés seran “aproximadament en una setmana”: “A finals de la propera o com a màxim a principis de l’altra”.

Més notícies
Ada Colau a Elsa Artadi: “Mentre era al Govern no ha fet res per Barcelona, al contrari”
Notícia: Ada Colau a Elsa Artadi: “Mentre era al Govern no ha fet res per Barcelona, al contrari”
Comparteix
L’alcaldessa encapçala un míting a les Cotxeres de Sants, acompanyada de Jaume Asens i Ernest Urtasun: "Aquestes eleccions van de fer-nos fora"
Mascarell s’afegeix a la “confluència” de Forn i Artadi per a les eleccions a Barcelona
Notícia: Mascarell s’afegeix a la “confluència” de Forn i Artadi per a les eleccions a Barcelona
Comparteix
L'exconseller i exregidor "madura" un acord amb la candidatura que combina un pres polític i una consellera en els dos primers llocs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa