Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’arribada de Vox als plenaris de districte encén una onada de protestes

El partit d’extrema dreta Vox va entrar per primera vegada a l’Ajuntament en les eleccions municipals del passat 28 de maig quan va superar la barrera del 5% dels vots. El cap de llista és Gonzalo de Oro Pulido va aconseguir un total de 2 regidors. El partit ha necessitat poc temps per començar a fer soroll i avivar conflictes. Dos mesos després de l’inici del nou mandat de l’alcalde Jaume Collboni, l’arribada de Vox als plenaris de districte ha encès una onada de protestes.

Un d’ells ha estat el de Sant Martí. Tal com ha explicat al TOT Barcelona la consellera portaveu d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando, una part del veïnat va rebutjar aquest dimarts la presència del conseller del partit d’ultradreta, Manuel Martínez, escridassant-lo cada vegada que parlava. L’acció la van protagonitzar integrants de la Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), que quan Martínez va començar a parlar li van recordar que no era benvingut al districte amb crits de “Fora feixisme dels nostres barris!”.

Nou Barris i Sants-Montjuïc

També va ser escenari d’una protesta el plenari del districte de Nou Barris. Tal com s’ha pogut veure a Twitter, diversos veïns van interrompre la intervenció dels consellers de Vox, Yolanda Ferrer i Yago Ruiz, amb una xiulada i exhibint pancartes amb missatges que rebutjaven la seva presència. Alguns d’aquests eren “Democràcia = antifeixisme”.

A l’altra punta de Barcelona, al plenari del districte de Sants-Montjuïc, també es van viure moments de tensió. Tal com ha avançat Betevé, al voltant de 10 persones van irrompre en el plenari amb una pancarta en la qual es llegia: “Sants-Montjuïc, contra el feixisme i el racisme”. Paral·lelament, van escridassar el conseller del partit d’extrema dreta del districte, Miguel Martínez. Va haver d’esperar mitja hora per acabar la seva intervenció. En un vídeo publicat a les xarxes socials, es pot veure a l’exregidor del districte, Marc Serra, dialogant amb els protagonistes de la protesta per tal que el ple pogués prosseguir amb normalitat.

Tanmateix, cal recordar que Vox també té representació a altres plenaris de districte: Horta-GuinardóSarrià – Sant Gervasi i les Corts, i que no en té a Ciutat Vellal’Eixample i Gràcia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: sisco a setembre 14, 2023 | 20:30
    sisco setembre 14, 2023 | 20:30
    Si els vareu votar, suposo que els teniu que aguantar. Encara que jo no els puc ni veure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa