Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns veïns escridassen Vox al plenari de Sant Martí: “Fora feixistes!”

El plenari de constitució del districte de Sant Martí i el primer de tots en el qual participa un conseller de Vox, va estar marcat per la tensió. Tal com explica al TOT Barcelona la consellera portaveu d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando, una part del veïnat va rebutjar la presència del conseller del partit d’ultradreta, Manuel Martínez, escridassant-lo cada vegada que parlava. Es tracta d’uns integrants de la Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), que quan Martínez va començar a parlar li van recordar que no era benvingut al districte amb crits de “Fora feixisme dels nostres barris!”.

Davant d’això, Arrando recorda que va anar pujant la tensió a la sala fins al punt que Martínez va respondre a les proclames antifeixistes. “Si no parlo jo, no parla ningú. Tingueu-ho clar”, va dir. Després es va haver de suspendre el plenari uns 15 minuts per tal de calmar l’ambient i arribar a un acord amb UCFR. Podrien continuar rebutjant la presència de Vox, però ho haurien de fer amb un to de veu més suau perquè el conseller pogués parlar. A Martínez no li va agradar aquesta opció i va dirigir unes paraules al regidor del districte de Sant Martí, David Escudé. “Si vostè no posa ordre, el posarem nosaltres”, va assegurar. Després d’aquestes escenes, els crits dels veïns no es van aturar mentre Martínez va prosseguir amb la seva intervenció. Un cop va acabar, assenyala Arrando, la resta de consellers van poder intervenir i el plenari es va acabar de desenvolupar amb normalitat.

La irrupció de Vox a l’Ajuntament

El partit d’extrema dreta Vox va entrar per primera vegada a l’Ajuntament quan va superar la barrera del 5% dels vots en les eleccions municipals del passat 28 de maig. El cap de llista és Gonzalo de Oro Pulido i va aconseguir un total de 2 regidors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 13, 2023 | 11:03
    Ricard setembre 13, 2023 | 11:03
    I al PSOE O al PP?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa