Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’alcalde de Kíiv demana a Colau que no s’oblidi de la guerra d’Ucraïna
  • CA

El primer dia de les festes de la Mercè ha tingut en l’alcalde de Kíiv, Vitali Klichkó, un dels seus principals protagonistes. El batlle de la capital ucraïnesa ha visitat la capital catalana amb motiu de la celebració de la festivitat i ha deixat un missatge clar tant per a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com per a tota la ciutadania.

Si us plau, no oblideu la guerra d’Ucraïna, una de les pitjors guerres en el nostre continent després de la Segona Guerra Mundial”, ha reclamat Klichkó, que ha agraït el suport rebut per part del consistori barceloní des de l’inici d’un conflicte que ha qualificat de “sense sentit”.

Acord de col·laboració

L’alcalde de Kíiv també ha aprofitat l’ocasió per signar un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona per enfortir els vincles entre les dues ciutats. El pacte té una vigència de tres anys i abraça matèries i problemàtiques com la gestió de la ciutat, la tecnologia, l’educació, la salut, l’art, la cultura, el turisme, el transport i la seguretat pública.

Sobre aquest acord, Colau ha destacat que no es tracta d’un compromís del govern municipal, sinó de tota la ciutat i ha detallat que serà una “plataforma” que permetrà “acceptar els reptes” que hagin d’afrontar els dos municipis. “Barcelona no pot callar i ja fa temps que ha activat els seus canals de solidaritat amb Ucraïna i, en concret, amb Kíiv”, ha assenyalat la batllessa, que considera molt important poder enfortir els vincles amb la capital ucraïnesa i més si és a través de la cultura i en unes dates tan assenyalades com les festes de la Mercè.

Kíiv, ciutat convidada a la Mercè del 2023

Cal recordar que Kíiv serà la ciutat convidada per a l’edició de l’any que ve de les festes de la Mercè, rellevant d’aquesta manera a Roma, el municipi convidat aquest 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luis a setembre 24, 2022 | 19:23
    Luis setembre 24, 2022 | 19:23
    Demanar-li això a una Comunista. És com dir-li al gos que digui l'abecedari.
  2. Icona del comentari de: Victor a setembre 24, 2022 | 19:32
    Victor setembre 24, 2022 | 19:32
    Si s'ha de refiar que Colau es mulli de veritat, més val que busqui altres aliats.
  3. Icona del comentari de: ROC a setembre 24, 2022 | 21:15
    ROC setembre 24, 2022 | 21:15
    quan els espanyolistes es manifestaven a la plaça Sant Jaume el 2017 contra la independència de Catalunya també hi havia molts ucranians.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa