Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acampada a Barcelona en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat
  • CA

Veïns del Prat de Llobregat s’han desplaçat fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona per acampar en contra de l’ampliació de l’aeroport del Barcelona-El Prat. Tot i les últimes desavinences entre els governs de Pedro Sánchez i Pere Aragonès, que han deixat el projecte en en paràlisi, un col·lectiu anomenat La gent del fang ha decidit plantar les tendes de campanya en un dels principals punts simbòlics del poder polític al país. En la plaça que separa l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona i el de la Generalitat s’han fet un desplegament de pancartes, també, amb els missatges “No més CO2, ni al Prat ni al món” i “El Prat, el meu lloc al món”.

Les exigències expressades per aquesta plataforma en diversos comunicats a les xarxes passen per collar els responsables polítics del país i de l’Estat. Reclamen una negativa rotunda al projecte d’ampliació de l’aeroport de ple. No demanen que es faci sense afectació mediambiental, no. El que defensen és que no cal cap mena de creixement de la infraestructura. De fet, aquest projecte el consideren “una maniobra especulativa” que és “nociva per a la salut” alhora que “contribueix a agreujar els desequilibris territorials” del país.

Per tot plegat, La gent del fang ha iniciat una estada amb tendes de campanya a la plaça Sant Jaume. En un manifest, aquesta tarda han defensat que “els governs de Madrid i de Catalunya han decidit doblegar-se als interessos especulatius d’Aena i els seus accionistes”. El text carrega contra la promesa del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, quan va assegurar que l’aeroport barceloní seria el més verd d’Europa. També denuncia que es vengui com una solució “una ampliació de la pista que queda arran de la llacuna de la Ricarda, destrossant part de l’espai verd protegit”.

La plataforma manté que no s’han fet els estudis necessaris que avalin el projecte d’ampliar l’aeroport de Barcelona-El Prat i que tampoc no s’ha acabat d’aclarir com es pensa fer coincidir aquest creixement de l’espai amb una reducció d’emissions de CO2. Per últim, posen en dubte que els llocs de treball promesos pel govern espanyol al voltant d’aquesta ampliació —83.000 de directes i 365.000 en total— corresponguin a una estimació certa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 09, 2021 | 21:56
    Vendetta setembre 09, 2021 | 21:56
    El disabte us arrasan hippys
  2. Icona del comentari de: Farta d'Espanya i dels ecologistes col.laboradors a setembre 10, 2021 | 10:56
    Farta d'Espanya i dels ecologistes col.laboradors setembre 10, 2021 | 10:56
    Sou els rics de Gava Mar, oi?quin egoisme... els avions de Madrid no contaminen, veritat? Madrid creixerà, la gent viurà bé; Catalunya amb totes les Colaus camina cap a la pobresa més descarada. Ens volen arrastrant-nos i vosaltres, ecologistes de butxaca plena hi col.laboreu.Col·

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa