Colau descarta fer el salt a la política espanyola

L’alcaldessa de Barcelona tampoc aclareix si es presentarà a la reelecció

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat fer el salt a la política espanyola. “No. Segur”, ha dit en una entrevista al programa Aquí Cuní. “Desmenteixo els rumors”, ha dit. “No sé d’on surten ni a qui li interessa”, ha afegit. Colau respon així a les especulacions que havien començat a circular després que la seva amiga i alcaldessa de París, la socialista Anne Hidalgo, anunciés que es presentarà a les eleccions presidencials franceses del 2022.

“Estic centrada en la meva feina”, ha insistit. Segons Colau, parlar de fer el salt a Madrid és “menystenir la política municipal”, un àmbit en el qual se sent molt còmode. “Ser alcaldessa de Barcelona és la millor feina del món i ara tot just recollim els fruits de la feina feta”. També ha esquivat la pregunta sobre si es presentarà a les eleccions municipals del 2023 per optar a un tercer mandat. “Encara no he pres la decisió”.

Ada Colau i Yolanda Díaz durant una visita als barris del Besòs / ACN

Colau no ha sortit ni un mil·límetre del guió fixat fa mesos i ha reiterat que està “bolcada” en consolidar les polítiques que els comuns van engegar el 2015 i que “més endavant” valorarà la idoneïtat de presentar-se per optar a un tercer mandat. Les enquestes tornen a situar els comuns com a segona força per darrere d’ERC i a certa distància del seu soci al govern municipal, el PSC, a qui necessiten mantenir a ratlla per poder retenir l’alcaldia.

El diàleg va per llarg

Preguntada per la taula de diàleg que es reuneix aquesta setmana, Colau ha advertit que el conflicte català no es resoldrà “ni en dos dies ni en un any” i ha demanat als partits que no facin “falses promeses” ni generin expectatives irreals per no generar més frustració entre la població. L’alcaldessa de Barcelona ha repetit que no creu que es donin “les condicions necessàries” per a celebrar un nou referèndum a curt termini, però ha reclamat aprofitar el “punt d’inflexió” que han suposat els indults per desjudicialitzar la política.

“No hi ha excuses per no dialogar”, ha sentenciat. “És el moment de posar-se a treballar”. Colau ha reclamat als governs espanyol i català que, a més d’abordar el conflicte català, aprofitin la taula de diàleg per parlar d’inversions que han estat aparcades “durant molt temps” pel clima de confrontació, com ara la millora de la xarxa de Rodalies, la promoció d’habitatge públic o la gestió dels fons europeus.

Colau ha tornat a carregar contra la Generalitat i el Govern de Pere Aragonès per haver “oblidat” bona part de les seves responsabilitats com a principal administració de Catalunya, que, segons ella, han acabat recaient en els ajuntaments. “Estem fent de Generalitat”, ha recriminat.

Comentaris

  VILASSAR 14/09/2021 11:26 am
  Llástima!
  fat boy 14/09/2021 11:37 am
  Ui, em sembla que aquesta pel.licula ja l'hem vist abans.
  amb comu no podem 14/09/2021 11:40 am
  també va dir que no es tornaria a presenta com a alcaldessa i ja no ho descarta, també va dir que no pactaria amb la delegación del psoe o amb el manuel vals, hi ho va fer. La frau kolau no té paraula, ara només es preocupa d'omplir les seves butxaques. Per cert kolau, ser alcaldessa potser la millor feina del món, si, però no serà el teu cas, tu no treballes, tu ets una vividora de l'alcaldia, com van la neteja de la ciutat, perquè de brutícia n'hi ha molta, ara per treure les flors de l'Onze de setembre ràpid ràpid. Ah i de lliçons cap n'hi una, els ajuntaments son els ajuntaments, i la Generalitat, és un altre món que tu desconeixes.
  Angelblau 14/09/2021 11:47 am
  Aquest vividors són més falsos que "un duro sevillano"
  magrab 14/09/2021 11:52 am
  Espanya es massa petita i a més, la secta gobernant mai la acceptaría. Fora, al mon mundial, te la plataforma que vol,
  Narcís 14/09/2021 12:00 pm
  Òbviament . . prendre el pèl als anticatalans d' ací per a empobrir catalans que puguin restar, fàcil; però defora ja hi tenen prou partits que els hi representen ! PD : quina riquesa ha creat ? quina seguretat ha creat ? quina convivència ha creat ?
  Vendetta 14/09/2021 12:21 pm
  Vol dir ke si
  Manel 14/09/2021 12:35 pm
  Si ja fa política española, destruïr barcelona i bombardejarla amb pintura i brossa
  Eulàlia 14/09/2021 1:49 pm
  Dons crec q és el seu lloc Perfecte!!! A veure si s'atreveix a Ñ el q ha fet o No ha fet a Barcelona
  Xeic ! 14/09/2021 2:22 pm
  La qual cosa vol dir que ben prompte la veurem a la seua "capital" Madrid... Temps.
  Pep 14/09/2021 2:32 pm
  Dons li aniria de perles, i de passada a la majoria de catalans, són persones con vostè, tèbies, que fan molt de mal. Què té vostè a dir sobre Junts ni ningú si va ser capaç de pactar amb el diable per governar a L'ajuntament? Com a mínim Junts té la dignitat d'haver estat refrendat d'una gran part de la població i són coherents en els seus plantejaments, i no es venen al primer que passa sense mesurar quina ideologia defensa? I faci el favor de fer una bona politica amb Serveis Socials, ka que no tenen recursos per tanta pobresa.!!!
  Català 14/09/2021 2:33 pm
  També va dir què mai intervendria en política. I ho se, perquè una vegada que ho va dir jo hi era present.
  bs 14/09/2021 3:43 pm
  que no salti gaire que farà un forat a terra
  uno que vive en Tabarnia 14/09/2021 4:07 pm
  al salt de Sallent, a cas?
   Diccionari 14/09/2021 7:49 pm
   Si consultes el diccionari sabràs que sallent vol dir : Salt d'aigua. Sí, un sallent és un salt d'aigua, per la qual cosa escriure el salt de sallent, equival a escriure el salt de salt d'aigua... Així hi ha el sallent de Santa Privat a la Vall d'en Bas i també el sallent de Rupit... Però, no el salt de salt d'aigua (?!)
  Colau i Franco, familiars? 14/09/2021 6:17 pm
  Aquesta a galizia, amb les vaques lleteres iel seu estimat franco, familiars de lluny
  ton c. 14/09/2021 7:50 pm
  be, si hi va riurem una miqueta, pero recordi de menjar cues de pansa.
  Tripartit no, gràcies 14/09/2021 11:21 pm
  El més cardat és que diu que vol seguir fent de batllessa de Barcelona i amb la xarxa d'associacions subvencionades que té al darrera no és impossible que ho aconsegueixi. Al final, als quatre paios que només paguem impostos i no rebem cap subvenció, no ens quedarà altre remei que aplicar la doctrina de Mao Zedong "quan no puguis vèncer el teu enemic, afegeix-t'hi" i fer l'Associació de Barcelonins Sense Associació" a veure si cau alguna cosa..

Nou comentari