L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que deixat Twitter. Ho ha fet en un post d’Instagram, en què ha justificat que es veu “millor persona” sense Twitter. “Ens hem d’allunyar del soroll”, ha argumentat. Colau ha afegit en un comunicat que, en el context actual, cal evitar el soroll i la “confrontació estèril”.

La líder de l’executiu barceloní ha lamentat l’existència de “perfils falsos” i “anònims” que “inciten a l’odi” a través de Twitter. “Molts d’ells comprats per l’extrema dreta amb diners”, ha comentat. En la mateixa línia, ha deplorat la “tirania de la presència permanent”, que ha definit com la necessitat d’opinar de qualsevol cosa. “Si de sobte no fas un tuit sobre un tema polèmic, surt algú a dir que estàs molt callada que per què serà”, ha criticat.

Colau ha recordat que va fer una “prova pilot” durant el seu aniversari per desconnectar de Twitter. Després de l'”èxit” que va suposar, ha explicat que es va plantejar deixar la xarxa social definitivament. Respecte dels avisos que li feien perquè no ho fes, Colau responia que “precisament” perquè vol fer “bona política” deixa Twitter.

“A mi que em critiquin, em preguntin o em discuteixin no només no em molesta, sinó que ho accepto i m’agrada. La política és diàleg i debat”, ha valorat l’alcaldessa. “Considero que sí que s’ha de contraposar diferències polítiques de fons (…) però sense generar més soroll innecessari a una ciutadania ja esgotada per una pandèmia llarga”, ha reflexionat.

Amb tot, ha resumit que “a la política li sobren soroll, testosterona i proclames de tuit fàcil, i necessita més empatia, complexitat, escolta, pedagogia i matisos”. Sigui com sigui, ha informat que seguirà a d’altres xarxes “menys polaritzades i menys accelerades, com són Facebook, Telegram i Instagram.

“És cert que ha curt termini puc perdre capacitat d’incidència”, ha admès, per precisar que es tracta d’una decisió “de llarg recorregut” i una aposta a llarg termini.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a abril 12, 2021 | 13:09
    amb comu no podem abril 12, 2021 | 13:09
    la frau kolau, parla de perfils falsos, quan tota ella és una falsedat, començant per ella mateixa com a persona, i continuant pels seus falsos principis, venuts per falsos vots gratuïts de l manuel vals i pactant amb els fundadors del tripartido del 155, tot per mantenir la poltrona de l'alcaldia. Ai el sou
  2. Icona del comentari de: Juanjo a abril 12, 2021 | 16:07
    Juanjo abril 12, 2021 | 16:07
    Aquesta senyora es una dictadora que no accepta les critiques. Es ella contra el món. S'ha guanyat l'odi de moltes persones... a pols.

Nou comentari

Comparteix