El 12-O torna a aplegar protestes a favor i en contra a Barcelona

Els constitucionalistes convoquen una manifestació mentre que antifeixistes i col·lectius immigrants es concentren contra la hispanitat

Aquest dimarts, 12 d’octubre, conflueixen protestes de signe contrari a Barcelona. La ciutat torna a aplegar concentracions i manifestacions a favor i en contra del dia de la Hispanitat a diferents punts del centre de la capital catalana.

Per una banda, organitzacions espanyolistes organitzen una ofrena flora al peu de l’estàtua de Colom, a partir de les 11.00 hores. La promouen la fundació Denaes, Unidad Hispanista i Somatemps. Una hora més tard, a les 12.00, la plataforma Catalunya suma por España ha convocat una manifestació a favor de la unitat d’Espanya, que arrenca a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer Provença i acabarà a plaça Catalunya, on els organitzadors instal·laran carpes informatives al llarg de la jornada. Vox, Ciutadans i el PP han expressat el seu suport a la manifestació unionista.

Per altra banda, es crida a concentrar-se contra el dia de la Hispanitat. La plataforma Som Antifeixistes protestarà a les 11.30 hores a la plaça Universitat, sota el lema “Hispanitat és genocidi. Espanyolisme és feixisme”. A la tarda, diferents organitzacions aplegades al Bloc Llatinoamericà de Barcelona, com el Sindicat de Manters, mostraran el seu rebuig al colonialisme i la conquesta d’Amèrica. A les 17.00 hores es congregaran a la Rambla, davant del palau de la Virreina, i preveuen acabar davant del monument a Colom a les 18.00 hores.

Pintades a la UAB

Abans de les diferents convocatòries d’aquest 12 d’octubre a Barcelona, un mural del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha estat atacat aquest dilluns a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El conseller de Barcelona pel Canvi a Nou Barris i expresident del grup d’estudiants constitucionalistes S’ha Acabat, Yeray Mellado, ha fet broma de l’acte vandàlic contra la pintada a favor de la independència de Catalunya, el socialisme i el feminisme de la plaça Cívica de la UAB, que ha aparegut tancat amb pintura en la vigília del 12-O.

Mellado ha difós l’acció contra el mural a Twitter. “Ni independència, ni socialisme ni feminisme”, ha escrit a la xarxa social, i ha afegit una emoticona que plora de riure. La setmana passada, un grup d’estudiants va destrossar una carpa del grup S’ha Acabat a la plaça Cívica.

Més informació

Comentaris

  yo pispo 12/10/2021 7:11 am
  Las cosas claras, que España colonizó y esclavizó parte de Sudamérica y Centroamérica no creo que a nadie le cabe la menor duda sobre eso, como tampoco creo que nadie se sienta orgulloso de ello. También lo hicieron los Incas a golpe de sangre con un montón de pueblos que se apropiaron, y los Mayas ni te cuento, y los ingleses con medio mundo, y los franceses y portugueses, y otra vez los españoles como esclavistas siendo los de origen catalán junto a los holandeses los que manejaban el comercio a nivel europeo. Así ha sido y no estamos orgullosos de ello. El día de la Hispanidad se celebra en todo el mundo hispano porque hemos decidido dejar atras, sin olvidar pero sin rencor, la historia que nos separa para centrarnos en la que nos une. Una lengua y un historia que compartimos en común son Lazos más fuertes que el nacionalismo inventado por populistas. Vosotros, los indepes, todavía no lo entendéis porque lleváis 40 años del adoctrinamiento hispanofóbico de Pujolone & Cia pero vuestros nietos, que si celebrarán la Hispanidad lo entenderán
   Jou 12/10/2021 9:20 am
   Torna a la cova, tarat.
   Bernat.C. 12/10/2021 11:12 am
   Yo pispo : para el carro ! el 12-O es la patrona d'Aragon. El 12-O calculen que Colom va arribar a terra americana pensant que havia arribat a la India (questió a part si tenint en compte si era dia 11 per a ell o era dia 13 al país dels reyes católicos), a continuació ja van venir uns quants segles de genocidi i explotació contra els habitants del continent americà. Actualment que celebren exactament una patuleia que encara li diuen el "dia de la raza" ?, o es dediquen a exhibir una pila de soldadets amb escopetes i uns quatre gats impotents manifestant-se amb una bandereta del temps de Carlos III ? A més d'embolicar-se amb polèmiques estúpides amb els actuals dirigents dels països que van perjudicar. Amb aquestes "glòries" es presenten a la cara del món civilitzat ?
   Hiperventilat 12/10/2021 12:04 pm
   Ets un pesat cpoy&paste. A cagar a Borbónia.
  Ona 12/10/2021 9:38 am
  Yeray creía que era el nombre de un indígena que sobrevivió a las atroces barbaridades que protagonizaron los colonizadores españoles. Y resulta que es un pobre chico que se rie de cuatro gamberros ultras que ensucian murales en la Universidad de Barcelona. Lo dicho un pobre descerebrado este tal Yeray, el indígena.
  X2 12/10/2021 12:26 pm
  El que van fer els espanyols a Amèrica, es imperdonable, i les collonades de la "hispanidad", no ho esborra

Nou comentari