Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creus que PP, Ciutadans i Valents aconseguiran un bon resultat el 2023?
  • CA

Falta poc més d’un any perquè els barcelonins i les barcelonines tornin a ser cridats a les urnes per votar el nou consistori. Serà el maig del 2023, i si les enquestes i els baròmetres municipals no erren massa el tret, els partits de la dreta unionista no tindran prou força com per ser una alternativa real als pactes que puguin fer Comuns, ERC, el PSC i fins tot JxCAT. A hores d’ara, el PP, Valents i Ciutadans es disputen aquest espai, sense comptar. però, la possible entrada de la ultradreta de VOX.

De fet, els mateixos partits unionistes són conscients que les divisions internes en el bloc no ajuden a presentar una alternativa a allò que anomenen bloc dels populistes i independentistes.

Valents fa de la unificació dels detractors del sobiranisme, però pràcticament ho dona per impossible, mentre que el PP deixa clar que no acceptarà cap altra fórmula que no assumeixi que la seva marca i la seva jerarquia han de primar. Pel que fa a Cs, nega qualsevol intenció de convergir amb altres partits, encara que els pugui costar l’extinció. El partit taronja confia a mantenir part de l’electorat descontent amb l’esquerra que el va fer créixer a l’àrea metropolitana i aferrant-se a l’estructura assentada a la ciutat.

En aquest escenari, la dreta unionsta també ha d’afrontar l’amenaça que suposa la irrupció de VOX en la política institucional. Amb presència al Parlament, el grup ultra ja ha anunciat la seva voluntat d’assaltar també Barcelona amb la candidatura capitanejada pel diputat Joan Garriga.

Per tot plegat us preguntem quin paper creieu que tindran aquests tres partits si finalment es presenten per separat a les eleccions del 2023, unes eleccions que segons el darrer baròmetre municipal, guanyaria el partit d’Ada Colau fent el sorpasso en els sondeigs a ERC, partit que obtenia la victòria en diversos baròmetres.

Strawpoll Maker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a març 10, 2022 | 12:15
    Tano març 10, 2022 | 12:15
    Si fos per mi, ni un puto vot traurien aquesta pandilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa