La policia té el monopoli de la força de l’administració que representa. I així és en totes les democràcies. Mantenen l’ordre públic, però també ajuden els ciutadans en tasques que no tenen a veure amb l’ús de les porres. Accidents de trànsit, robatoris, rescats, protecció davant la violència de gènere… La feina de la policia, en el cas que ens ocupa, els Mossos, és molt més que la BRIMO, de vegades descontrolada i no ajustada a les seves funcions. Però certament, els catalans, que són els que voten els seus representants, és a dir, els que acabaran tenint el comandament màxim de la policia, han de poder qüestionar situacions innecessàries i d’abús com la presència constant de la BRIMO en desnonaments.

Aquesta setmana Barcelona ha viscut dos desnonaments sonors, amb famílies amb menors, un dels quals, un nadó d’un any. A les portes els esperava un desplegament policial desproporcionat, intimidatori i humiliant per a persones que es queden al carrer sense que cap administració els hagi garantit un habitatge digne tal i com pregona la Constitució espanyola. Negligència administrativa, sens dubte. I els Mossos, obligats per la justícia, van al desnonament. Però la justícia no obliga a un desplegament amb furgonetes i agents amb indumentària i equipament com per actuar en situacions de violència extrema, sinó a garantir que s’executi.

Però, tal i com ha denunciat Irídia reiteradament, és freqüent que els mossos presents en desnonaments apliquin la llei mordassa als manifestants que democràticament protesten per una injustícia com la que suposa deixar famílies abandonades sense donar-los una alternativa real i digna. Famílies vulnerables que ja no poden pagar i sobreviure alhora, amb criatures al seu càrrec. Drames que no tenen a veure amb les ocupacions, molt més discutibles.

Barcelona, i Catalunya, tenen moltes altres prioritats en materia de seguretat que no pas un desnonament. Sovint Interior es queixa de falta d’efectius, i el cos, de fer massa hores extra. Potser si les prioritats fossin unes altres, els agents que coaccionen manifestants i acaben humiliant persones vulnerables –voldria veure’s vostè expulsat de casa seva perquè no pot pagar i que l’esperessin fora furgones de Mossos com si fos un delinqüent?- podrien estar garantint la seguretat a la ciutat amb la Guàrdia Urbana, atenent ciutadans que ho necessiten o fent qualsevol altra tasca pròpia del cos policial.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Narcís a octubre 29, 2021 | 21:15
  Narcís octubre 29, 2021 | 21:15
  Si informa . . informi bé o muts i a la gàbia, ço és, eren catalans? eren veïns d' anys de ca nostra ? . . . eren espanyols de poc temps ací ? eren estrangers legals o il·legals ? . . . eren ciutadans tant n' és d' on fossin amb llurs deures/ obligacions com la resta ? eren . . . . . . . . . . És clar que ser/ viure al carrer no es pot permetre mai de cap de les maneres ( i, què dir-ne, amb criatures pel mig ! ) .. però qui permet hagi persones així , els falsos/ farsants vivint de la moma tot llançant ' nostra casa, és vostra casa ' ? l' Administració Pública deixant els naturals o propis a la intempèrie després de sufragar despeses quan podien ? PD : un ésser humà no pot ser abandonat, ni de bon tros, petit d'allò més, començant pels necessitats de ca nostra .. sinó què serà de nostra societat !
 2. Icona del comentari de: brigadier a octubre 30, 2021 | 02:28
  brigadier octubre 30, 2021 | 02:28
  1. la majoria de desnonaments els executa USC, es a dir, els patrulleros. 2. Sí la Justícia SI exigeix presència policial. per això es la Policía Judicial. si no agrada, se'ls hi torna la competència a Policia Nacional.
 3. Icona del comentari de: adolf a octubre 30, 2021 | 08:17
  adolf octubre 30, 2021 | 08:17
  Si no fa falta desnonar, es molt senzill, que el govern els proporcioni un habitatge gratis amb càrrec als pressupostos on figuri clarament la partida i no passar el problema al propietari, es necessita esser barrut, es un subsidi encobert però pagant el ciutadà, en fi em entrat en la cultura del subsidi igual que a Andalusia i 40 anys governant amb el vot captiu, política molt vella res de nou.
 4. Icona del comentari de: Dragons a octubre 30, 2021 | 09:15
  Dragons octubre 30, 2021 | 09:15
  Per fer un article, a un periodista se li hauria de demanar que es documenti abans. Aquesta setmana la Brimo no ha participat en cap desnonament, és més, la Brimo no s'encarrega d'aquests serveis. Això és cosa de l'ARRO, però als periodistes indepes tot allò que soni a Brimo els posa en peu de guerra. Per sort tindrem Brimo sempre!!!
 5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 30, 2021 | 12:32
  Doctor Strangelove octubre 30, 2021 | 12:32
  Tan de bo t'ocupin casa teva, si és que ens tens, aleshores sabràs que és l'essència d'un Estat de Dret: La llibertat individual i sobretot la propietat privada! Ras i curt, com diu el malalt d'en Narcís, la Constitució és clara: tothom té dret a una vivende, si se la pot pagar, of course! Doc.
  • Icona del comentari de: En strangeSupremacista (que no elitista) demostra que es bona persona, desitjan el mal als demés! a octubre 30, 2021 | 14:40
   En strangeSupremacista (que no elitista) demostra que es bona persona, desitjan el mal als demés! octubre 30, 2021 | 14:40
   Això has après del teu dèú? Sou uns farsants! Tú i el teu dèú! I et creus millor que els demés? Només façana, pero façana per escrit, que es mes trist! Aquí pots dir que ets doctorat🤦🏻, ric🤦🏻🤦🏻amb molts amics amb qui fer beures 🤣😂🤣😂🤣😂 i el que es mes patetic, et creus guapo i atractiu!🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮
   • Icona del comentari de: ZASCA!!! a octubre 30, 2021 | 15:03
    ZASCA!!! octubre 30, 2021 | 15:03
    En tots els morros, Doc.
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 30, 2021 | 16:19
   Doctor Strangelove octubre 30, 2021 | 16:19
   Estàs obsessionat amb mi. Necessiten un bon "loquero". Adéu, sonat. Doc.
 6. Icona del comentari de: D201 a octubre 30, 2021 | 13:03
  D201 octubre 30, 2021 | 13:03
  Quan ocupin añguna propietat d'algun periodista la percepció canviarà una mica i potser escriuran les notícies d'una altre manera. I tant de bo ocupessin les cases i les segones residències dels polítics, canviarien les lleis ipso facto, perquè ara mateix té més drets l'ocupa que el propi ciutadà /propietari i que la pròpia policia.
 7. Icona del comentari de: fat boy a octubre 30, 2021 | 18:24
  fat boy octubre 30, 2021 | 18:24
  Ha, ha. La jugada es tan clara que fins i tot fa riure. 1. Promociones les ocupacions i dificultes els desnonaments fins a l'exasperacio. 2. Poses un maxim al lloguer possible, 3. Els propietaris s'atipen d'aquesta confiscacio encoberta del seu patrimoni, 4 Es venen el pis que tenien llogat, 5 aixo retroalimenta des del punt 1, 6. L'exces d'oferta rebaixa els preus. 7 Els grans propietaris compren a preu rebaixat i expulsen els petits del mercat 8. Un cop s'han apoderat de la majoria de pisos parlen amb els politcs 9 Els politics descobreixen subitament que aquesta situacio es insostenible, 10 Es legisla perque l'ocupacio tingui pena de mort i els desnonaments es facin immediatament, es treu el maxim de lloguer perque es una aberracio11.Ja poden posar els pisos al preu que els roti perque han eliminat la competencia 12 Els desnonats que vagin a fer-se barraques o a que una puta els bufi el cul, a escollir. 13 Els politics passen per les portes giratories i la senyora Aguilera i companyia passen per caixa. 14 Els efectius dels mossos que ja no calen per desnonar es poden utilitzar per estovar a qui protesti, si es que algu s'hi atreveix 15. Aqui pau i despres gloria. Conclusio, hem tornat a 1939 sense tirar cap tret i amb els politics de dretes i d'esquerres perfectament coordinats. No es una meravella?.
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 30, 2021 | 18:46
   Doctor Strangelove octubre 30, 2021 | 18:46
   Què et passa nano? T'ha agafat un atac de lucidesa? Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa