De fet, mana des que ERC va guanyar les eleccions el 2019 però els Comuns van triar com a soci el PSC i van acceptar els vots de Manuel Valls –un dels regidors més conservadors que ha tingut el consistori- perquè Ada Colau sostingués l’alcaldia i no anés a parar a mans independentistes d’esquerres. Els Comuns ho van preferir abans que cercar una aliança que incloïa JxCAT. Des del minut zero, els Comuns han perdut la batalla contra el model business friendly del PSC, que ha abandonat el pretèrit centre-esquerra per situar-se cada vegada més en el centre-dreta social i econòmic amb el tàndem Collboni-Batlle marcant aquest perfil, i confrontant gairebé diàriament i de forma pública amb l’aposta de Colau-Sanz.

D’aquí el distanciament d’ERC, que fins ara havia sostingut els pressupostos municipals però que a la tercera ha dit prou. Conscient, també cal dir-ho, que el fet que aquesta dreta emmascarada del PSC, ara amb el suport entusiasta de Barcelona pel Canvi, hagi pres el control del govern municipal desdibuixa els Comuns i posa al mercat electoral del 2023 una bossa importantíssima de votant progressista esparverat amb el rumb que imposa el nou socialisme en nom de tot el consistori. 

Certament, no és cap escàndol que la dreta oficial, Barcelona pel Canvi, doni suport a la tramitació dels pressupostos de Colau-Collboni. Ho seria si els comptes proposats fossin realment pensats en clau d’esquerra i ERC s’hi negués per interessos partidistes abocant el govern municipal als braços de la dreta. El PSC, o millor dit, Jaume Collboni, ha estat el més intel·ligent de tots, en saber aprofitar un buit, el dels negocis, l’ordre i la seguretat, que ni PP ni Cs no han abanderat per falta de musculatura. Encara que això signifiqui acabar de desdibuixar encara més l’essa.

Comentaris

  Abstencionista Novembre 19, 2021 | 19:52
  No se pas de què us exclameu: TOTS ELS POLITICS SON IGUALS.
   Ricard Novembre 20, 2021 | 11:21
   Un rus, un castellà, un turc o un català no són iguals.
   Horaci Novembre 23, 2021 | 13:52
   Diu el sr. abstencionista : tots els polítics són iguals. I jo pregunto : són iguals que els millors, o són iguals que els pitjors ?
  Ricard Novembre 19, 2021 | 20:35
  Mana la dreta, i castellanista.
  Gonzalo Novembre 19, 2021 | 21:01
  De fet, mana des que ERC va guanyar les eleccions el 2019 però els Comuns van triar com a soci el PSC , dice el "periodista". Podríamos decir lo mismo de la generalidad catalana. Ganó el PSC, pero gobierna ERC con el apoyo de juntosporelcash y la (es)cup.
  Temps de franwuisme Colau y sus señotitas y drogatas Novembre 20, 2021 | 07:36
  Colau la VOX DE FRANCO Y DEL GAL, extrema dreta de criminals i lladres
  MHP Novembre 20, 2021 | 10:38
  Si, i també mana a Catalunya des de fa 40 anys.
  fat boy Novembre 20, 2021 | 11:06
  Quina sorpresa, el Stalin pactant amb Hitler per acabar amb un govern de radicals a Franca. No s'havia vist mai aixo.
   Juanjo Jiménez Novembre 22, 2021 | 17:06
   Es va veure a Polonia…
  L'extrema dreta va governar a Barcelona amb Xavier Trías Novembre 20, 2021 | 15:19
  Amb Colau i Collboni governa la dreta. Però és que esquerra no n'hi ha llevat que comptis com esquerra els feixistes de la CUP.
  roc Novembre 20, 2021 | 15:56
  totalment d'acord..s'han posat d'acord tots els espanyols a Barcelona...comunistes i socialistes..
  Josep Novembre 20, 2021 | 17:26
  La Colau és una trepa, per això els poders fàctics tenen més por de l'independentisme que de sociates i comuneros , tots ells espanyolistes.
  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2021 | 02:17
  El tripartit ERC - PSOE-sc - Comuna Pudenta, al servei del PPSOEMOC'S està pactat des de fa temps

Nou comentari