Falten gairebé dos anys, però les eleccions municipals de Barcelona 2023 són un eix central de l’estratègia política que es basteix als despatxos dels partits a Catalunya. Tant els independentistes com els unionistes. Conscients que la capital del país és clau, però sense oblidar el territori, els aparells ja dissenyen estratègies per conquerir, o mantenir, el poder a Barcelona com a avantsala de la Generalitat. El socialista Collboni diu en entrevistes a mitjans que es veu alcalde i utilitza la bicefàlia al govern municipal per esgarrapar terreny a l’alcaldessa de forma pública i notòria, Colau no deixa clar si repetirà o no ni tampoc si mantindrà les aliances amb la dreta i el business friendly del PSC o recollirà el guant d’ERC. Artadi es postula com el revulsiu necessari per impulsar la ciutat des de l’independentisme i Ernest Maragall fa valer les enquestes i la gestió del govern Aragonès per reclamar una alcaldia que un pacte amb el PSC i la dreta de Manel Valls va donar als Comuns.

I a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume, tant ERC com JxCAT veuen Barcelona com la revàlida de l’ajustadíssima pugna electoral entre els dos grans partits independentistes. Una diferència d’un sol escó va desencadenar tres mesos de duríssimes negociacions per formar govern, i les properes eleccions catalanes, qui sap si esgotant legislatura o abans si la taula de diàleg fracassa i hi ha un daltabaix, estaran condicionades en major o menor mesura per qui ostenti el govern de la capital del país. És per això que les eleccions municipals del 2023 seran claus per consolidar o modificar el bloc independentista, però també l’unionista. El PSC, fora del poder a Catalunya, malda per recuperar la capital i condicionar també el proper cicle electoral.

Barcelona serà el gran camp de batalla en menys de dos anys. Amb l’expectativa de fracàs de fer política a Madrid i aconseguir rèdits que premiïn la gestió a la Generalitat, els dos socis es deixaran la pell per la vara municipal. Això sí, amb la incògnita de quines aliances triaran i com seran llegides pels electors a les properes eleccions al Parlament. Ni ERC ni Junts per Barcelona no donen per fet el trasllat automàtic d’un pacte independentista en cas que l’aritmètica ho permetés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a octubre 16, 2021 | 11:06
    Narcís octubre 16, 2021 | 11:06
    Barcelona l'ha de governar/ regir/ administrar qui millor ho faci pel que fa a seguretat, a tràfic, a clavagueres, a aigua neta i pura, a . . . . . . . . com ens local que és, ço és, la independència al Parlament i el dia a día a la capital ( tant de bo els millors siguin els pro la independència .. no debades Barcelona és la capital de Catalunya ! ) ! PD : és obvi que qui manen ara no són aptes, ni eficaços, ni competents, ni eficients . . què sí tot el contrari !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa