Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona: el perill ultra no és només VOX
  • CA

Quan Manuel Valls va deixar l’Ajuntament –legalment, perquè feia molt de temps que dedicava les hores a fer piulades sobre França- es va vantar d’haver barrat el pas a l’independentisme. D’aquí a uns anys ningú no recordarà res que l’exministre francès fes per Barcelona, però sí que tenia dificultats greus per acceptar la diversitat social i ètnica –a França ja va muntar una croada contra el poble gitano- o la seva concepció masclista de la política i la societat.

Valls ja no hi és, però ha deixat empremta a Barcelona pel Canvi i al consistori han saltat algunes alarmes preocupants. La prova és el ple extraordinari del consell municipal del districte de Sant Martí a petició dels Comuns, ERC, PSC, Junts per Catalunya i Cs –el PP no té representació al districte- per fer una declaració institucional contra la violència de gènere, en suport a les entitats que treballen aquest àmbit i per deixar clar que “no tolera ni permetrà discursos que neguin la violència de gènere”.

Per què ara? Duran el plenari de districte del mes de novembre, la consellera de districte de Barcelona pel Canvi Paula Año va fer una intervenció en què va reduir la violència masclista a la terminologia “domèstica”, va subestimar la violència vicària i va donar a entendre que els infanticidis són culpa de les dones.

El masclisme i la normalització d’aquestes actituds no és només cosa de la ultradreta. Que VOX no tingui representants a Barcelona no eximeix la ciutat del perill que aquesta ideologia vagi prenent posicions. Lentament i de forma prou dissimulada, sense els escarafalls de VOX, però avançant posicions. És necessari tenir a punt un cordó sanitari de totes les forces que faci de tap d’actituds contràries a la igualtat i els valors democràtics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 10, 2021 | 19:14
    Ricard desembre 10, 2021 | 19:14
    L'articulista un dia descobrirà que Vox no està sol en l'agressió castellanista de Catalunya. Té el psoe, el pp, ciudadanus, Podem (ho sento però s'ho empassa tot), Barcelona pel Canvi, etc. Bé, esperem que no trigui gaire.
  2. Icona del comentari de: Colau una MADURO FEIXISTA.SS a desembre 11, 2021 | 09:02
    Colau una MADURO FEIXISTA.SS desembre 11, 2021 | 09:02
    Asaltar la zeu del Puigdemont es terrorisme dictatorial i odi a la democracia. IL.LEGALITZACIO DE LA BANDA TERRORISTA de la PAH.HEIL.COLAU.SS
  3. Icona del comentari de: Obèlix a desembre 11, 2021 | 12:15
    Obèlix desembre 11, 2021 | 12:15
    El problema, en part, el genereu gent talibana com tu mateixa Gemma. Jo estic en contra de la utilització indiscriminada de l'expressió "violència masclista". Això per gent com tu em col.loca al bàndol dels ultres. Doncs ara bé, per mi tant ultres són a Can Vox com a qualsevol casal feminista
  4. Icona del comentari de: Sofia a desembre 11, 2021 | 13:15
    Sofia desembre 11, 2021 | 13:15
    Tan rebutjables són els extrems desorbitats i contra natura de les dretes com de les esquerres. Les vomitives proclames masclistes dels vox i cia. no són més execrables que els pregonots de feminismes embogides que fins destrossen la gramàtica i els significats de les paraules per, segons elles, contrarestar les desigualtats de gènere de temps històrics, sense tenir en compte el context en que es donava. Quan un home es refereix a si mateix en femení, fa pena, se'l veu menjat de coco i de poca personalitat. La personalitat masculina i la femenina i totes les altres que hi pugui haver han de tenir la seva manera natural d'expressar-se sense fórmules excèntriques ni pintoresques que ho emmascarin com fan alguns extremistes esquerrosos. La igualtat real serà de debò quan no calgui fer quotes de gènere als governs i òrgans de direcció. Quan la valia de la persona vagi deslligada del gènere.
  5. Icona del comentari de: Carles a desembre 11, 2021 | 18:44
    Carles desembre 11, 2021 | 18:44
    L'equació és fàcil: tot el que és lleig i poc presentable es titlla de violència masclista i ja està, que la violència de gènere només és masclista. Fàcil i fals.
  6. Icona del comentari de: Estoy de acuerdo. Tendríamos que luchar contra toda la Xenofobia a desembre 11, 2021 | 19:27
    Estoy de acuerdo. Tendríamos que luchar contra toda la Xenofobia desembre 11, 2021 | 19:27
    Mucho del independentismo Catalán es Xenófobo. Esto es un ejemplo, pero también, os recuerdo algunas comparaciones: 1. VOX dice: No es Justo que un mena cobre mas que un Español que ha trabajado toda la vida, el dinero le pertenece al español. El independentismo dice: “ Queremos irnos de España para tener solo los recursos para nosotros ( en cambio si que quieren que tengamos ayudas Europeas, que provienen principalmente de países con más recursos como Alemania ). 2. VOX dice: queremos hechas a todos los inmigrantes ilegales de nuestras calles. Independentismo dice: “queremos echar a todos Los Ñ” de Catalunya. 3. TRUMP decia: “No es Americano aquel, por el solo hecho de nacer en America” Los NAZIS decían: “ Los judios que han nacido en Alemania, no son Alemanes”. EL INDEPENDENTISMO a dice: “ queremos hechas a todos los colonos Ñ de nuestra TERRA, no son verdaderos Cátalanes”. Con lo que esto de estos días, es un ejemplo Más Del movimiento Catalán Populista Xenófobo.
    • Icona del comentari de: No cola a desembre 13, 2021 | 17:02
      No cola desembre 13, 2021 | 17:02
      La catalanofòbia la porteu al moll de l'ós des del 1700. O sigui, que rentat la boca abans de parlar dels catalans.
  7. Icona del comentari de: Narcís a desembre 11, 2021 | 19:50
    Narcís desembre 11, 2021 | 19:50
    Què és això de ' violència masclista ' ..parli-se' n de criminals o assassins i.. ací comença i acaba ( ja n' hi ha prou de tant ésser col·locat rere la desgràcia aliena ! ) ! PD : ara que hi penso : què passa amb el munt de pares d'allò més bona gent denunciats falsament àdhuc d' allò pitjor o posant els infants pel mig .. es romanen sense fills, cooperen amb sa manutenció i despeses .. i així i tot altre cònjuge no fum cas ni al jutge pel que fa al punt de trobada ni a l' exercici de cap pàtria potestat ?
  8. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 12, 2021 | 00:06
    Luisnomeacuerdo desembre 12, 2021 | 00:06
    Chati pues vete agarrando las bragas porque gracias a los fascistas independentistas vox cada vez va a sumar mas esto se os va a poner muy pero que muy duro.
    • Icona del comentari de: Fart de pallassos a desembre 13, 2021 | 17:05
      Fart de pallassos desembre 13, 2021 | 17:05
      Ets un pobre xarnego quan s'ha apuntat a mox perquè estàs acomplexat ja qué ni a casa teva et fan cas. A cada violació castració, i et menjaràs els mox i alguna cosa més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa