Ara la comissaria no toca, Jordi

El regidor de Ciutat Vella ha rebut un bany de realitat aquesta setmana en ser desautoritzat per utilitzar un argument habitual del seu grup polític

Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica, de Barcelona en Comú, s’ha trobat aquesta setmana en una situació absurda. No ha fet res més que repetir un argument utilitzat pel seu grup polític i li ha caigut un calbot d’una tinent d’alcaldia del seu propi equip de govern. 

Rabassa era conseller tècnic de Ciutat Vella –número dos de Gala Pin– quan es va posar un faristol que recorda que la comissaria de la Via Laietana va ser un centre de repressió. L’aleshores tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello va assistir a la inauguració, organitzada per l’Ateneu Memòria Popular. Allà es va llegir l‘acord del Congrés del 2017 que estableix que s’ha de treure la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Catalunya d’aquell edifici i museitzar l’immoble. 

Sabent tot això, quan aquesta setmana el regidor ha escrit al cap de la Policia Nacional a Catalunya per demanar la retirada d’unes tanques que molestaven els veïns també li ha recordat que caldria iniciar un diàleg per buscar una altra ubicació per a la prefectura. Com està escrit des de fa dos anys i va votar favorablement el PSOE.

Però es veu que aquesta vegada no tocava dir-ho. Perquè ha provocat la ira de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions –i en campanya–, que ha tergiversat les paraules del regidor. Segons Carmen Calvo, Rabassa ha demanat que la Policia Nacional marxi de Barcelona. La cadena de comandament dels socialistes ha portat la tinent d’alcaldia Laia Bonet, del PSC, a desautoritzar públicament el regidor. I ell s’ha hagut de mossegar la llengua.

Per no tenir problemes amb el PSOE, el PSC renya un regidor del seu equip de govern. I els comuns, per no tenir problemes amb els socialistes –que els van donar l’alcaldia per fer “polítiques valentes”–, callen. Una interpretació peculiar del pacte que van establir en signar l’acord de govern, que fixava que “en matèria de política nacional cada formació podrà expressar el que pensa“, en paraules d’Ada Colau. Pel que sembla, a l’hora de la veritat no poden expressar el que pensen ni tan sols sobre qüestions immobiliàries relacionades amb la Policia Nacional. 

Comentaris

    Analitica de materials 02/11/2019 9:51 am
    De totes les bajanades del Psc, la de Bonet, és de les que fan més angúnia. Semblava una senyora assenyada amb un discurs confús, però és una apparàtchik total.
    Pitxolí 02/11/2019 10:53 am
    Després d'una etapa havent de fer la viu-viu, Laia Bonet s'ha agafat a la mamella socialista i no la deixarà pas anar.

Nou comentari