El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, està en campanya electoral des de la mateixa nit de les eleccions del 2019, quan Ada Colau va necessitar el suport de la dreta conservadora per ser alcaldessa amb la tenalla del PSC. Fa campanya dins i fora del bipartit amb Colau. I naturalment, el moviment sorpresa anunciat aquest divendres, en què Collboni reforça la seva mà dreta, Laia Bonet, no és casual en el temps. Arriba com un gest d’autoritat dins de l’executiu, sí, però sobretot, s’ha de llegir tenint en compte el context català i espanyol que, sobre el paper, beneficia la imatge dels socialistes d’aquell “talante” de ZP. Taula de diàleg, inversions a Catalunya… El PSC inaugura oficialment la campanya del 2023 per recuperar la capital.

El punt més potent de la campanya és l’aeroport. AENA, amb majoria de l’Estat i amb Maurici Lucena al capdavant –molt proper a Collboni i també amb aspiracions polítiques-, i el mateix PSOE –que no Podemos-, han posat aquest infraestructura en el centre de la polèmica a Catalunya conscients de la divisió que generaria entre els Comuns i el PSC a l’ajuntament, però també entre els independentistes. Posar-los contra les cordes fins que han rebutjat el projecte –el no projecte, de fet- d’AENA per invertir 1.700 milions a l’aeroport i poder presentar el PSC com l’única alternativa de progrés per al país. Els progres de debò, els que volen crear ocupació a la ciutat i recuperar els turistes davant dels qui aposten pel decreixement i la pobresa, o els de l’Espanya ens roba.

Madrid té al cap un aeroport colonial, extrau els seus recursos per després utilitzar-los com una concessió als vassalls. I pretén convertir aquesta concessió en el gran actiu polític del PSC per guanyar l’alcaldia. L’aeroport somiat pels catalans, el que salvarà l’economia del tot el país i donarà feina a milers i milers de ciutadans, és una concessió graciable del poder de l’Estat, amb Collboni de delegat a Barcelona. AENA i l’Estat ja han començat la campanya electoral a Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joan a setembre 17, 2021 | 20:39
  Joan setembre 17, 2021 | 20:39
  Fa mesos que Colauha iniciat la campanya electoral. Opina sobre qualsevol tema. Jo diria que vol fer el salt a Madrid.
 2. Icona del comentari de: Narcís a setembre 18, 2021 | 19:55
  Narcís setembre 18, 2021 | 19:55
  Aquest estat sempre ha estat així . . t' ho fum tot pel que fa a diners/ economía .. et retorna decimals .. i ho esmenta com gran inversió ! PD : així tots els espanyols catalanòfobs tot agafant-s'hi als mots solidaritat i igualtat que els fa immunes a qualsevulla malifeta sinò delicte contra Catalunya ! Nota : però contra madrid i el seu ' dumping fiscal ' no baden boca .. és clar, és la punta d' espasa de sa nació ( Castella ) i qui es fum amb els guanys catalans per a donà'ls -hi allò que no es romanen ells ! Anotació al marge : per aquesta mena de gent .. els catalans que són amb ells sempre seran ' catalane ,' per molt que els hi fumin el paperot !
 3. Icona del comentari de: JordiP a setembre 18, 2021 | 22:43
  JordiP setembre 18, 2021 | 22:43
  El més important resultat de l'afer "Aeroport de Barcelona, 1.700 milions de regal" és publicitat favorable al PSOE, sucursal Catalunya, i desfavorable per al independentisme. D'una part, presenta la imatge de magnanimitat del amo envers ells vassalls; de l'altre, resulta que aquests vassalls són tan burrus que rebutgen la gran dàdiva i, a més, demostren que estan dividits entre els del pro i els del contra, quedant com uns imbècils. Un altre efecte, aquest trampós, és que els media "amigos" amaguen que el "regal" no era realitzable, que els milions no existien, que la "oferta" era un parany i que els catalans estem dividits, com per a tot. Hi ha homes i dones, del Barça, de l'Espanyol i del Girona, de ciutat i de poble, ecologistes i urbanites, diürns i nocturns, vegans i carnívors, indepes o unionistes, etc. Però sí, el Lucena i la Raquel han protagonitzat una jugada quasi mestra, si no fos que no els ha acabat de funcionar: la Gene no té pla alternatiu i el Govern està dividit. Genial. Si no fos que el projecte era un "fake", un timo per a fer barallar-se els catalans, que el Gobierno no té pla alternatiu si Brusseles no ho deixava fer i que ells estan tan dividits com els catalans. Això sí, a Espanya la gent s'empassarà tot el cuentu de la "prensa amiga": estos catalanes... no hay quien los entienda. Gentuza. Siempre viviendo a expensas de Espanya. Amb aquesta gent no s'hi pot anar enlloc. Encara queda algú que no pensi en la independència? Incroyable!

Nou comentari

Comparteix