Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xapa i pintura per a milers de senyals de trànsit de tota la ciutat
  • CA

L’Ajuntament engegarà aquest mes de desembre un procés de substitució i millora del senyals de trànsit i altres elements viaris. Els treballs es basen en el canvi dels elements que es troben en mal estat, han quedat obsolets o no són prou visibles i, alhora, en la incorporació de 3.712 nous senyals. La primera fase de la reforma beneficiarà els districtes de les Corts, Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi en una actuació que durarà sis mesos i tindrà un cost total de 413.459 euros.

Posteriorment s’invertiran prop de 400.000 euros més en la senyalització vertical de Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, que també es perllongaran mig any. Les intervencions preveuen millorar els senyals informatius per a vianants i vehicles, ja sigui afegint indicacions més clares o posant-ne en zones on no n’hi havia; incorporar senyals fosforescents i que els senyals d’alumini, que tenen molta més reflectància, ocupin el lloc dels que estan fets amb xapa d’acer.

La iniciativa es planteja amb la finalitat de millorar la seguretat viària a la ciutat per tal d’anar minvant els accidents; en aquest sentit la major visibilitat dels senyals de trànsit hi pot contribuir de manera notable. També disminuirà l’impacte en el paisatge urbà.

Modificació a les senyals instal·lades a façanes i semàfors

Una altra de les intervencions implicarà substituir els senyals de 60 centímetres de diàmetre que estan instal·lats als semàfors i façanes per unes més petites de 40. Els treballs es realitzaran en carrers pacificats on el fet que s’hi circuli a una menor velocitat fa que no siguin necessaris senyals de majors dimensions.

Finalment, el consistori també ha decidit renovar 1.235 separadors de carrils per a bicicletes, amb motiu del desgast sofert pels reflectants d’aquests separadors. Aquesta mateixa erosió obligarà a a reemplaçar 380 bandes reductores de velocitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa