Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling garanteix la majoria de vols programats al Prat malgrat la vaga
  • CA

La nova jornada de vaga anunciada pels tripulants de cabina de Vueling per aquest divendres no resultarà un impediment per a la majoria de vols programats, al marge del destí dels passatgers. D’aquesta manera, doncs, la companyia ha anunciat per mitjà d’un comunicat que té previst dur a terme a l’aeroport del Prat el 83% dels vols, cosa que equival a 133 dels 161 previstos.

En l’àmbit internacional, Vueling garanteix que se n’efectuaran 163 dels 175 (un 93%) i a l’estat 185 de 205, és a dir, el 89%. En total, 481 dels 541 programats aquest divendres es podran realitzar, cosa que significa un 89%. De fet, la companyia calcula que podrà oferir amb normalitat el 90% dels vols programats en els propers dies.

En aquest mateix comunicat Vueling ha assegurat que ha avisat amb antelació tots els clients afectats per les cancel·lacions i, a més els ha facilitat alternatives.

Aturada per reclamar un tracte just i condicions salarials dignes

El proppassat octubre el sindicat Stavla va convocar una vaga del col·lectiu dels tripulants de cabina, iniciada l’1 de novembre i que durant tres mesos es duria a terme tots els dilluns, divendres, diumenges i festius. La finalitat és demanar “un tracte just i unes condicions salarials dignes”.

Les aturades han coincidit amb el pont de Tot Sants i, si no hi cap canvi d’última hora, passarà el mateix amb el de la Puríssima i les vacances de Nadal i es perllongaran fins al 31 de gener de 2023. L’organització, la majoritària entre els tripulants de cabina, reclama una pujada de sou del 13,4% per contrarestar la inflació rècord del 2022 i assegurar-se que aquests treballadors no estan perdent poder adquisitiu.

La darrera jornada de vaga del passat dilluns va obligar a cancel·lar una cinquantena de vols arreu de l’estat espanyol, si bé al Prat es va poder complir el 85% del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa