Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling garanteix la majoria de vols programats al Prat malgrat la vaga

La nova jornada de vaga anunciada pels tripulants de cabina de Vueling per aquest divendres no resultarà un impediment per a la majoria de vols programats, al marge del destí dels passatgers. D’aquesta manera, doncs, la companyia ha anunciat per mitjà d’un comunicat que té previst dur a terme a l’aeroport del Prat el 83% dels vols, cosa que equival a 133 dels 161 previstos.

En l’àmbit internacional, Vueling garanteix que se n’efectuaran 163 dels 175 (un 93%) i a l’estat 185 de 205, és a dir, el 89%. En total, 481 dels 541 programats aquest divendres es podran realitzar, cosa que significa un 89%. De fet, la companyia calcula que podrà oferir amb normalitat el 90% dels vols programats en els propers dies.

En aquest mateix comunicat Vueling ha assegurat que ha avisat amb antelació tots els clients afectats per les cancel·lacions i, a més els ha facilitat alternatives.

Aturada per reclamar un tracte just i condicions salarials dignes

El proppassat octubre el sindicat Stavla va convocar una vaga del col·lectiu dels tripulants de cabina, iniciada l’1 de novembre i que durant tres mesos es duria a terme tots els dilluns, divendres, diumenges i festius. La finalitat és demanar “un tracte just i unes condicions salarials dignes”.

Les aturades han coincidit amb el pont de Tot Sants i, si no hi cap canvi d’última hora, passarà el mateix amb el de la Puríssima i les vacances de Nadal i es perllongaran fins al 31 de gener de 2023. L’organització, la majoritària entre els tripulants de cabina, reclama una pujada de sou del 13,4% per contrarestar la inflació rècord del 2022 i assegurar-se que aquests treballadors no estan perdent poder adquisitiu.

La darrera jornada de vaga del passat dilluns va obligar a cancel·lar una cinquantena de vols arreu de l’estat espanyol, si bé al Prat es va poder complir el 85% del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa