Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova jornada de cancel·lacions al Prat per la vaga a Vueling

L’aeroport del Prat tornarà a veure’s afectat aquest dilluns per una nova jornada de vaga a Vueling. Les protestes convocades pels tripulants de cabina de la companyia ha obligat a cancel·lar de manera preventiva una cinquantena de vols arreu de l’estat espanyol.

Segons informa la companyia en un comunicat, la previsió és que aquest dilluns es puguin operar 129 del total de 152 trajectes previstos, és a dir, que es garantirà el servei del 85% dels vols programats amb origen o destí a l’aeròdrom barceloní. En aquest sentit, des de Vueling asseguren que s’ha pogut reubicar el 89% dels passatges afectats per les cancel·lacions i que la resta estan encara pendents d’escollir quin vol agafen.

Jornades de vaga fins el 31 de gener

La vaga va començar l’1 de novembre, i el sindicat l’ha convocat fins al 31 de gener, els dilluns, els divendres i els diumenges, i també els festius, coincidint per tant amb el pont de la Puríssima i també amb les festes de Nadal. Els treballadors ja van amenaçar aquest estiu amb una vaga per aconseguir una pujada del sou. La plantilla també es van manifestar davant les oficines de la línia aèria reclamant un increment del salari, i ara s’ha materialitzat.

Stavla exigeix una actualització salarial del 13,40 % per als tripulants de cabina, una xifra que el sindicat estima que es correspon amb la inflació i també amb el nivell de vida a Barcelona.

Tot i les jornades de vaga que ja porta el sindicat, la companyia Vueling, segons els treballadors, encara no ha posat sobre la taula cap proposta que els faci pensar que hi ha voluntat d’acord, i per tant, la vaga segueix en marxa. És més, el sindicat convocant ja ha amenaçat que la vaga es convertirà en indefinida més enllà del 31 de gener si no hi ha avenços rellevants en la negociació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa