Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling cancel·la preventivament una trentena de vols a El Prat
  • CA

Nova jornada de vaga a l’Aeroport del Prat. Els treballadors de Vueling van començar una ronda d’aturades l’1 de novembre i preveuen que s’allargaran fins al gener de 2023. I aquest divendres, hi ha convocada nova jornada de vaga i també una manifestació. L’aerolínia ha cancel·lat de forma preventiva 31 vols a l’aeroport de Barcelona-el Prat i preveu operar amb normalitat els 137 restants, és a dir, el 82 % dels programats.

Aquest és el missatge que la companyia va enviar als passatgers per canviar preventivament els seus vols:

El sindicat STAVLA ha convocat els treballadors de Vueling a una manifestació per reclamar increments salarials, perquè considera que després de 10 dies la negociació amb l’empresa no ha avançat i no hi ha cap proposta de l’aerolínia sobre la taula. La tripulació de cabina està cridada a aturar-se per exigir una actualització salarial del 13,40 %. De fet, STAVLA assegura que només volen adequar les taules salarials del conveni col·lectiu a la pujada de preus i al nivell de vida actual.

El 10% dels passatgers de Vueling, penjats

Segons ha informat Vueling, el 91 % dels passatgers afectats per les cancel·lacions han estat reubicats o bé han sol·licitat el reemborsament dels bitllets. El 9 % restant està pendent d’elegir l’alternativa que més li convingui (trajecte alternatius amb autobús, reubicació o reemborsament dels imports).

Quan hi haurà més vagues?

La plantilla farà aturades tots els divendres, diumenges i dilluns des de l’1 de novembre del 2022 al 31 de gener del 2023. A banda, també hi haurà aturades els dies 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, el 24 de desembre, el 31 de desembre i el 5 de gener.

De fet, l’Aeroport de Barcelona ha viscut diverses vagues durant aquest 2022, i és que els treballadors de cabina de Ryanair també han fet diverses convocatòries d’aturada del servei que han tingut un impacte notable en cancel·lacions de l’aerolínia irlandesa. De fet, els sindicats USO i Sitcpla havien convocat els tripulants de cabina de Ryanair a cinc mesos més d’aturades, fins el gener de 2023, però al novembre es va desconvocar l’aturada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa