Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una vintena de cancel·lacions al Prat en una nova jornada de vaga a Vueling
  • CA

Afectacions a l’aeroport del Part en una nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Vueling. Una vintena de vols han hagut de ser cancel·lats preventivament aquest dilluns que tenien com a origen o destí l’aeròdrom barceloní.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, en la tretzena jornada de protestes s’operaran el 87% dels trajectes previstos entre la capital catalana i altres destinacions, ja que es mantenen inalterats 128 del total de 147 vols previstos inicialment. Al conjunt de l’estat espanyol, el percentatge de vols que operaran amb normalitat s’enfila fins al 91%. Així, la companyia ha anul·lat en xifres totals 42 trajectes i s’enlairaran 167 avions dels 180 previstos.

Pel que fa a escala internacional, la companyia apunta que s’operaran sense problemes el 94% dels vols, amb 149 del total de 159 trajectes planificats per a aquest dilluns. L’aerolínia ha assegurat que un 93% dels passatgers afectats per les cancel·lacions ja ha estat reubicat o ha confirmat una solució alternativa. La resta estan pendent de confirmar una opció alternativa per poder ser reallotjat en un altre avió de Vueling.

Jornades de protesta fins el 31 de gener

La vaga va començar l’1 de novembre, i el sindicat l’ha convocat fins al 31 de gener, els dilluns, els divendres i els diumenges, i també els festius, coincidint per tant amb el pont de la Puríssima i també amb les festes de Nadal. Els treballadors ja van amenaçar aquest estiu amb una vaga per aconseguir una pujada del sou. La plantilla també es van manifestar davant les oficines de la línia aèria reclamant un increment del salari, i ara s’ha materialitzat.

Stavla exigeix una actualització salarial del 13,40 % per als tripulants de cabina, una xifra que el sindicat estima que es correspon amb la inflació i també amb el nivell de vida a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa