Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] L’enginyosa rebuda de Renfe als competidors de l’AVE Barcelona-Madrid
  • CA

“Jo també estava nerviós el primer dia que vaig conduir un tren d’alta velocitat. No us preocupeu, a tots els maquinistes que conec els passa”. És l’enginyosa rebuda que fa Renfe el dia que comença a operar la ruta Barcelona-Madrid l’operador públic ferroviari Trenitalia, amb la veu d’un maquinista que fa 40 anys que treballa a la companyia espanyola: “Bon giorno! Estimada competència. El meu nom és Juan. Sóc besnét, nét i fill de ferroviari, i maquinista des de fa més de 40 anys”, diu al vídeo, en què s’ofereix també per ajudar la competència. “Qualsevol cosa ja sabeu on sóc. Benvenuti i bona sort!”, acaba dient.

Tres operadors per a l’alta velocitat Barcelona-Madrid

Amb l’operador italià ja són tres les alternatives per cobrir el trajecte més demandat de l’alta velocitat a l’Estat. Renfe, Ouigo -des del maig passat- i Trenitalia, amb la marca Iryo. L’arribada de l’operador francès SNF sota la marca low cost Ouigo ja va trencar el monopoli de la companyia estatal, que alhora també té una marca de baix cost, Avlo. Es posava en marxa aleshores el procés de liberalització del sector ferroviari a l’Estat. L’entrada de nous competidors ha fet, per exemple, que Renfe faci campanyes de bitllets a preus molt econòmics, remarcant, això sí, que un baix preu no implica renunciar als compromisos de qualitat de la companyia.

“Joc de trens”

Renfe ja va donar la benvinguda a l’operador francès al maig de l’any passat amb la seva campanya ‘Joc de trens’, que emulava la popular sèrie, ressaltant els avantatges de l’operador espanyol en comparació amb la companyia francesa. “Estimada competència, des de Renfe tenim una cosa a dir-vos: ara que sou aquí, això es posa emocionant. Després de 80 anys portant els nostres, no podíem estar millor preparats. Que comenci el joc de trens”, va publicitar aleshores Renfe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa