Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tall a la Ronda Litoral per la vaga de transportistes
  • CA

Els transportistes en vaga contra la pujada de preu dels carburants han tallat la Ronda Litoral de Barcelona aquest dimecres al matí. Han recorregut a peu la via ràpida a l’alçada de la Zona Franca, el que ha obligat la Guàrdia Urbana a interrompre la circulació de vehicles i desviar trànsit per les sortides 18A i 18B.

S’han concentrat a la Zona Franca vestits amb les seves característiques armilles grogues i han començat a caminar per la calçada de la Ronda Litoral en sentit Besòs. Al capdavant, una pancarta de l’entitat convocant, la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport. Quan han arribat a la sortida 14 han canviat de sentit i han retornat cap al punt d’origen ocupant l’altra calçada.

La protesta fa dies que dura, perquè les negociacions del sector amb l’Estat no fructiferen. Aquest dimarts centenars de camions van secundar una marxa lenta per les rondes de Barcelona, que ja va provocar importants retencions en direcció Llobregat. Amb Mercabarna com a punt d’inici, van aconseguir ocupar un carril continuadament al llarg de tota la circumval·lació, és a dir, a la Ronda de Dalt i a la Ronda Litoral. La sorollosa comitiva, que feia sonar els clàxons tota l’estona, va fer visible l’emprenyada dels camioners per l’encariment del carburant.

“Representem el 85% del transport nacional i internacional. No som una minoria com diu la ministra, ni uns radicals ni pertanyem a la ultradreta”, va reivindicar dimarts Miguel Ángel Maqueda, membre de la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport i organitzador de la marxa lenta. “Som famílies que ens n’anem a la fallida per l’augment de costos, treballem a pèrdues i necessitem ajuda urgent”, va afegir.

Desabastiment a Mercabarna

La vaga ha causat un cert desabastiment al mercat majorista de Barcelona, sobretot d’hortalisses i verdura i també de peix fresc. Aquest dimecres l’impacte ha estat d’un 30% de reducció en l’oferta de peix, sobretot de les costes catalanes i valencianes. Val a dir, però, que aquest dèficit està també causat per l’aturada de moltes cofraries com la barcelonina perquè l’alt cost del dièsel fa que ja no els surti a compte sortir a pescar. L’arribada de camions al mercat ha caigut a la meitat, però l’oferta resisteix fins al 70% perquè queda encara gènere de la vigília.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa