Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els usuaris que ja poden sol·licitar el permís per circular per la ZBE

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les rondes de l’àrea metropolitana de Barcelona és un dels temes que ha causat més controvèrsia a la ciutat els últims anys. Els vehicles que es consideren més contaminants, és a dir, tots aquells que no poden obtenir l’etiqueta d’acreditació ambiental, no poden circular dins les zones restringides durant la setmana. Ara bé, des d’avui, totes aquelles persones que condueixin furgonetes, camions i autobusos i que estiguin a prop de jubilar-se podran demanar permís per circular lliurement per la ZBE.

Per poder demanar aquesta autorització a l’AMB cal que es compleixin els següents requisits:

  • Ser el titular d’una furgoneta, camió, autobús o autocar i que aquest vehicle sigui necessari per poder fer la feina.
  • Que faltin cinc anys màxim de cotització en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, és a dir, que màxim en cinc anys la persona sol·licitant es pugui jubilar.
  • Tenir l’alta laboral

Aquests permisos de circulació lliure per la ZBE només duraran un any, però es podran renovar anualment un màxim de cinc. És a dir, si la persona en qüestió que demani aquesta autorització li falten cinc anys per jubilar-se, podrà gaudir d’aquest permís durant els cinc anys renovant-lo cada vegada.

Quines altres limitacions hi ha a les ZBE?

L’altre gran debat que ha envoltat les Zones de Baixes Emissions de cara aquest 2023 és si els vehicles amb etiqueta groga -la majoria vehicles de gasolina matriculats a partir del gener del 2000 i dels dièsel a partir del gener del 2006- podran seguir circulant per la zona restringida. Fa uns mesos, la tinenta Laia Bonet (PSC) va argumentar per què no s’introduïen determinats canvis en la ZBE: “Compartim que la transició ecològica ha de ser justa, per això vam establir moratòries i excepcions des del principi; i per això defensem que ara no és el moment d’incorporar els vehicles d’etiqueta groga“. El debat segueix sobre la taula, però de moment no hi haurà canvis per a tots aquests vehicles.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Maria a març 21, 2023 | 08:27
    Josep Maria març 21, 2023 | 08:27
    No tenen vergonya. Han perjudicat a molta gent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa