Usuaris de la bicicleta donen “poca credibilitat” a l’estudi del RACC encarregat per la Síndica

La coordinadora critica que el document posi al mateix sac bicicletes i vehicles de mobilitat personal

La Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta critica en un comunicat l’estudi encarregat per la Síndica de Barcelona al RACC. D’entrada, lamenten que s’encarregui a una entitat privada d’usuaris del vehicle de motor, però també consideren que el document té “poca credibilitat”. “L’informe demostra que els vehicles de motor posen en perill a les bicicletes, però el problema son les bicicletes”, diuen. Un “gran error”, asseguren, és “posar al mateix sac” les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal (VMP) —patinets elèctrics— ja que les característiques i forma de conduir dels dos col·lectius són “totalment diferents”. La coordinadora afirma que la bicicleta té molts menys conflictes relatius a la velocitat en interactuar amb vianants, per exemple.

També puntualitzen que en l’apartat sobre infraccions per part de bicicletes hi manquen dades objectives i assenyalen que “s’infla” el percentatge en agrupar-les per “aconseguir” un 70%. Per contra, una sola infracció dels vehicles de motor que posa en perill a la bicicleta i que ocasiona el 80% de l’estudi, “es considera simplement com un conflicte”.

En resum, des de la coordinadora lamenten que les conclusions generin una visió “conflictiva” del col·lectiu ciclista, quan fins i tot els seus resultats mostren que sols un 5% dels vianants ha manifestat haver tingut ensurts en primera persona. “Cada any, més d’un miler de persones són atropellades a Barcelona pels vehicles de motor, que casualment són els que comenten infraccions perilloses també envers els ciclistes”, conclouen.

Comentaris

    FRAN BCN 08/02/2021 12:39 pm
    Els usuaris de bici són uns cretins que no aporten res al.sistema, ni paguen impostos, volen tots els drets però cap obligació. En canvi els usuaris.de vehicle a.motor, paguem molts impostos i com es veu, totes les restriccions del mon. Això com es diu?

Nou comentari