Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Avaria al nou AVE de baix cost el segon dia en funcionament
  • CA

Els retards i les avaries al sistema ferroviari espanyol no perdonen ni a Ouigo, el nou operador d’alta velocitat recent estrenat. En el segon dia en funcionament ja ha patit una incidència tècnica entre Barcelona i El Prat. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el comboi que havia sortit de Sants a les 10:40h ha patit una avaria mecànica i ha quedat aturat a la població del Baix Llobregat amb 224 passatgers a bord.

Segons expliquen a Europa Press fonts de l’empresa, el maquinista ha detectat una anomalia que limitava la velocitat del tren i, encara que no afectava la seguretat dels viatgers, la companyia francesa ha decidit tornar a l’estació de Sants i mobilitzar un tren de reemplaçament que tenia de reserva a Can Tunis. Un cop els viatgers han baixat del tren a Sants s’han aglomerat davant les taquilles del vestíbul per presentar reclamacions i buscar una alternativa de transport.

Passatgers afectats per l’avaria de Ouigo, a Sants Estació / Cedida

La nova hora de sortida, a les 13:07h, ha suposat un retard pels usuaris d’unes dues hores i mitja, el mateix que dura el trajecte en sí. Una trentena no han volgut esperar tant i han comprat bitllets per l’AVE de Renfe que sortia al migdia. L’empresa assegura que tant els passatgers a bord com els que esperaven a l’estació de Saragossa per embarcar cap a Madrid han estat notificats immediatament de la situació a través de correu electrònic i WhatsApp.

També subratlla que tots els afectats rebran un reintegrament del 200% del preu del seu bitllet, és a dir, la devolució de l’import que van pagar més una compensació del 100%, com si s’hagués produït una cancel·lació i no només una avaria, que donaria dret a una devolució menor. Ouigo lamenta els inconvenients que hagi pogut ocasionar la incidència i assegura que està realitzant una investigació tècnica per aclarir-ne l’origen, en contacte permanent amb Adif.

Passatgers afectats per l’avaria de Ouigo, a Sants Estació / Cedida

El nou servei de baix cost trenca el monopoli històric de Renfe a Espanya i s’ha estrenat amb trajectes promocionals entre les dues ciutats per menys de deu euros. Ouigo està vinculada a la companyia pública francesa SNCF. Aquest dilluns tenia una ocupació del 75% als 5 serveis que connecten cada dia Madrid i Barcelona, ​​és a dir, que va transportar prop de 4.000 passatgers en 10 trens el primer dia.

Passatgers afectats per l’avaria de Ouigo, a Sants Estació / Cedida

En paral·lel a aquesta incidència, la línia Madrid-Barcelona de l’AVE de Renfe ha patit una incidència més petita a la capital espanyola. Segons ha informat l’empresa estatal en una piulada, una avaria ha provocat aquest matí una demora puntual de 24 minuts en un dels serveis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 11, 2021 | 16:06
    Gonzalo maig 11, 2021 | 16:06
    Vaya tela...vaya "periodistas"....fallo en el AVE los cost......no es AVe!!!! Ouigo pertenece a la compañía francesa NSCF!!!!!!!!!!! Supongo que habrá sido un error sin mala intención.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa