Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup d’experts supervisarà el projecte final de l’estació de la Sagrera
  • CA

Un grup d’experts supervisarà la qualitat del projecte final de la futura estació de la Sagrera, que va amb anys de retard i que amb prou feina ha arribat al 50% d’execució malgrat les reiterades promeses del govern espanyol. El ministeri de Transports acaba de licitar la redacció del projecte constructiu de l’arquitectura, de les instal·lacions i de la urbanització dels entorns de l’estació per un import màxim de 5,2 milions d’euros –amb IVA puja a 6,3 milions–.

Recreació de l’estació de la Sagrera / MITMA

Es tracta de l’últim pas per completar una estació que es va començar el 2010 i que servirà per conèixer com seran els vestíbuls, les escales mecàniques, els ascensors o l’exterior edifici. La idea guanyadora haurà de respectar els acords del 2019 en una comissió a tres bandes entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol. Fa dos anys que el projecte no té data de finalització després que el PP es fes enrere de les seves previsions inicials.

Interior de la futura estació de la Sagrera / MITMA

L’obra, que finançaran Adif, l’Ajuntament i la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat –aquesta última serà l’encarregada de coordinar la licitació–, comptarà amb l’assessorament de representants de tres col·legis professionals: el d’Arquitectes, el d’Enginyers Industrials i el d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. Aquesta solució permetrà garantir que el projecte final sigui de la màxima qualitat, segons apunta BSAV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa