Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Últims dies per comprar en cartró un dels títols de metro més estimats

Aquest cap de setmana serà l’últim en què es podrà comprar en format magnètic la T-Jove, un dels principals títols de l’ATM Barcelona i la gran preferida de les persones menors de 25 anys. D’aquesta manera, l‘àrea metropolitana comença a encaminar-se a un futur en què els títols de cartró, que han acompanyat els usuaris del Metro des de la seva creació, començaran a ser residuals. De moment, però, l’abonament destinat als joves és l’únic que fa el pas, si bé la idea és que pròximament s’hi apuntin els altres.

La T-Jove és el primer títol que migra sense excepcions a la T-Mobilitat, un sistema que, sense ser obligatori encara, ja utilitza prop de 700.000 persones, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona. És una de les principals novetats que entren en vigor aviat, però no l’única. Aquest abonament també amplia la seva franja d’edat i passarà a caducar a partir dels 30 anys, un fet que molts usuaris reclamaven des de fa temps i que serà una realitat pròximament. L’ATM comunicarà en els pròxims dies més detalls d’aquesta última novetat.

Les targetes vigents, hàbils durant el 2030

Els usuaris més previsors ja han iniciat el canvi cap a la T-Mobilitat, aquest nou servei que s’activa a través de la web (o aplicació) i que funciona gràcies a una targeta reutilitzable. Els que encara no han pogut fer el canvi, però, tenen uns dies de marge fins dimecres, moment en què les màquines deixaran de vendre el títol.

En tot cas, és important destacar que les màquines deixen de vendre els títols, però que les T-Jove magnètiques vigents continuaran funcionant durant el 2030 fins que s’esgotin, un fet no poc rellevant tenint en compte que és un bitllet hàbil durant uns quants mesos. Sigui com sigui, i independentment de si l’utilitzem o no, convé estar al cas de com fer el traspàs, ja que la T-Mobilitat ha vingut per quedar-se i en el futur pot ser que s’incorporin altres títols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa