Uber demana protecció per als seus conductors a Barcelona

Apressa les administracions a garantir que els seus vehicles treballin amb seguretat

La plataforma Uber assegura que els seus conductors a Barcelona estan exposats a patir “amenaces o intimidacions” de taxistes i prega a les autoritats que els garanteixin protecció. El director general de la companyia a Espanya, Juan Galiardo, ho ha reclamat aquest divendres en un debat sobre mobilitat col·laborativa en el Barcelona New Economy Week (BNEW) 2021, on ha opinat que les plataformes de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) pateixen restriccions “desproporcionades i injustificades”.

Sobre el conflicte que des de fa anys es viu a Barcelona entre taxis i VTC, el responsable d’Uber ha defensat que limitacions com l’obligació de reservar vehicles de lloguer amb quinze minuts d’antelació no resoldran la disputa. Galiardo ha definit de “complicat” l’aterratge d’Uber a Barcelona i ha denunciat agressions a taxistes de la companyia. En aquest sentit, ha apressat les administracions a actuar perquè els conductors treballin de manera “segura”.

A més, ha reclamat més “flexibilitat” als serveis de taxi i suavitzar les limitacions perquè els ajuntaments autoritzin una oferta “suficient” de vehicles VTC. En cas que les ciutats s’avinguin al seu prec, el director general d’Uber a Espanya pensa que els VTC exerciran de “locomotora” de la transició cap a una mobilitat multimodal.

Les plataformes jutgen que la pandèmia ha obert una oportunitat per introduir canvis en la mobilitat i perquè les administracions públiques col·laborin amb les empreses. “És un moment d’oportunitat per fer canvis”, ha resumit el conseller delegat de Shotl, Gerard Martret. Per la seva banda, la directora de comunicació i relacions institucionals de Bla Bla Car, Itziar García, ha demanat a les administracions definir l’ús del cotxe compartit. A més, ha assegurat que la pandèmia ha estat un “test d’estrès improvisat” per a les empreses i ha opinat que ha permès comprovar que els seus serveis funcionaven.

Més informació

Nou comentari