Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | La marxa lenta dels taxistes col·lapsa el centre de Barcelona
  • CA

Centenars de taxistes s’han manifestat aquest matí amb una marxa lenta pels carrers de Barcelona per protestar contra la competència deslleial de plataformes com Uber i FreeNow, a qui acusen de voler “liberalitzar el mercat” del taxi eliminant les tarifes regulades i les autoritzacions per transportar viatges. Segons el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, si les propostes de les multinacionals tiren endavant serà “la mort del taxi”.

El sindicat fa anys que manté una dura batalla legal contra Uber, Cabify i ara també contra FreeNow perquè no puguin operar a Barcelona. La marxa lenta, que ha col·lapsat el centre de la capital catalana, ha sortit a les 9.00 de la Fira de Gran Via en direcció a la plaça Catalunya, on pretenen estacionar els vehicles per dirigir-se a la seu de FreeNow. A mig matí, Élite Taxi calculava que almenys un miler de taxistes s’han sumat a la protesta.

Victòria a l’IMET

Fa tot just una setmana l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) va donar la raó a Élite Taxi després que l’associació denunciés que els taxistes que treballen amb Uber a Barcelona no mostren cap distintiu que permeti al client saber amb quina companyia operen, tal com obliga la normativa. L’ens metropolità va recordar que el distintiu s’ha de veure sempre, de la mateixa manera que si un taxi treballa amb més d’una empresa de mediació, emissora o aplicació, ha de portar una etiqueta de cadascuna d’elles.

Tot i això, l’IMET només ha donat la raó de manera parcial a Élite, que reclamava una multa per als taxistes que treballen sense distintiu i la suspensió de la seva autorització per treballar mentre no es regularitzés la situació. Uber va desembarcar a Barcelona fa mig any com a intermediari entre els taxistes i els usuaris, una fórmula que també utilitza amb gran èxit a Madrid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a setembre 28, 2021 | 13:03
    mala peça setembre 28, 2021 | 13:03
    els taxistes si que son uns enemics públics, dels vianants, dels ciclistes, dels motoristes, dels cotxes, etc ... es creuen els amos de la ciutat, del codi de la circulació, de tot. Tito, tot negoci ha de tenir competència, això si legal. Però vosaltres no accepteu res de res, imposeu, amb el beneplàcit de la frau kolau
  2. Icona del comentari de: Joan a setembre 28, 2021 | 16:36
    Joan setembre 28, 2021 | 16:36
    Taxis bruts, servei dolent especulant amb llicències de taxi per 150.000 euros. Ara que su mengin; reculls el que sembres. La màfia del taxi. Que vagin a UK i sabran el que es un bon servei de taxi. Que passin l’Examen que els fan a Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa