Uber ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi i Taxi Project 2.0 per promoure una “campanya d’amenaces, boicot i intimidació” als taxistes que van acceptar adherir-se a l’aplicació de la multinacional a Barcelona. En un comunicat, la companyia lamenta que des del llançament del nou servei a la ciutat els taxistes han dut a terme accions com la identificació dels taxistes que operen a través de la plataforma, amb la difusió dels seus noms números de llicències i telèfons privats “per ser assetjats i amenaçats”.

En aquest sentit, Uber assegura que “centenars” de conductors no han començat a treballar amb l’aplicació d’Uber o se n’han donat de baixa per por a represàlies. Amb tot, l’empresa ha sol·licitat que s’adoptin mesures cautelars per posar fi a aquestes presumptes pràctiques dels taxistes. El director d’Uber a l’Estat, Juan Galiardo, ha denunciat la campanya contra els taxistes que estan disposats a treballar amb la plataforma des del passat des de març, “Després de diversos mesos d’assetjament continuat als conductors que volien utilitzar Uber i amb l’objectiu de garantir que puguin utilitzar la nostra aplicació sense por, hem interposat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi, Taxi Projecte 2.0 i els seus responsables”, ha confirmat Galiardo en un comunicat.

L’arribada de l’aplicació va causar algun estira-i-arronsa amb l’Institut Metropolità del Taxi, que fins a mitjans d’abril no va autoritzar la plataforma a operar amb un preu tancat, és a dir, amb la tarifa 3. L’organisme però va mantenir obert un expedient informatiu perquè certifiqués les obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades. L’IMET havia advertit als taxistes que treballessin a través de l’aplicació d’Uber i no oferissin la T3 se’ls obriria un expedient, que podia derivar en una sanció amb multes d’entre 251 i 1.250 euros.

Álvarez anuncia accions legals

El portaveu d’Elite Taxi i coordinador de Taxi Project, Tito Álvarez, ha respost a la denúncia d’Uber davant l’ACCO amb l’anunci d’una querella per calúmnies davant el jutjat contra la multinacional i el seu director general a Espanya, Juan Gailardo. Segons ha explicat Álvarez, el cas ja està en mans dels advocats dels representants dels taxistes i entre aquest dimarts i aquest dimecres iniciaran les accions legals. “El què ens està dient és molt greu i ho haurà de demostrar als jutjats”, ha assenyalat el portaveu d’Élite Taxi.

“Ens mantenim en tot el què hem dit des del primer dia. Per a nosaltres Uber és ‘non grat’ i tots els taxistes que treballin per a ells uns traïdors”, ha continuat Álvarez. “D’aquí, que és el que nosaltres pensem, a què ens parlin d’amenaces, coaccions i tots aquestes barbaritats…”, ha afegit, que ha emplaçat al màxim responsable d’Uber a l’Estat a veure’s als jutjats.

Comentaris

    tito alvarez molt mala gent Maig 17, 2021 | 13:57
    elite taxi i el tito alvarez, si que son un perill públic, per la ciutadania, pel consum, pels vianants, pels motoristes, per tot
    peforblc Maig 17, 2021 | 20:35
    Vosaltres si que sou un parill public numerou 1, i dels mes grans, tots taniu dret a traballa

Nou comentari