Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres estacions de Barcelona reduiran molt els trens de Rodalies aquest estiu

Les obres estivals a la xarxa ferroviària reduiran substancialment l’oferta de trens de Rodalies a les línies R1, R2 i R4. Les estacions més afectades a Barcelona ciutat són Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya i El Clot – Aragó. Durant les afectacions els títols de Rodalies seran vàlids per a a xarxa de metro, per poder fer transbordament sense cost.

Per un costat, Adif preveu moure les vies de la línia R1 per col·locar-les a l’emplaçament definitiu que tindran quan la futura estació de la Sagrera estigui en funcionament. A més els treballs es faran de nit durant una setmana. L’operació provocarà un embut: les tres línies hauran de circular en via única en un tram d’1,7 quilòmetres, des de Sant Adrià de Besòs fins El Clot – Aragó.

La línia R1 reduirà molt la freqüència entre Malgrat de Mar i L’Hospitalet de Llobregat. Només oferirà 6 trens per hora i sentit en hora punta, que baixaran a 4 la resta de la jornada. Entre Blanes i Malgrat de Mar hi haurà un servei alternatiu per carretera a causa de la reconstrucció del pont ferroviari sobre el riu Tordera, afectat pel temporal Glòria. Entre l’Hospitalet i Molins de Rei els viatgers hauran de fer servir la R4, per les obres del corredor mediterrani a Martorell.

Dos caps de setmana concrets, el 25-26 de juliol i el 14-15 de novembre, es tallarà per complet la circulació de trens entre Badalona i El Clot – Aragó. Els viatgers hauran de fer el bypass amb la línia vermella del metro, el Trambesòs i el bus B7.

Talls als dos túnels 

A banda, Adif farà també obres a l’Estació de Sants per reconfigurar la platja de vies i això afectarà molt les estacions de Plaça Catalunya i Passeig de Gràcia durant els caps de setmana del 22-23 d’agost i 29-30 d’agost. Els primers dos dies es tancarà per complet el túnel de Plaça de Catalunya i tots els trens hauran de circular per l’altre gran túnel que creua la ciutat, el que passa per Passeig de Gràcia. Així, les línies R1, R4 i R12 es desviaran a aquesta estació, la R3 acabarà recorregut a Sant Andreu Arenal, la R2 sud començarà i acabarà els trajectes a Sants i la R11 arribarà fins a l’Estació de França.

L’últim cap de setmana d’agost l’afectació serà a la inversa: tancarà el túnel de Passeig de Gràcia i els trens de la R2 nord hauran de passar pel de plaça Catalunya. Les línies R2 sud, R11 i R3 tindran la mateixa afectació que el cap de setmana anterior. 

Nit i matí anòmals

A més a més, el cap de setmana del 15 i 16 d’agost pot haver alteracions al servei de nit i primera hora per obres nocturnes durant 6 hores (23.30 hores – 05.30 hores). Finalment, a partir del 20 de juliol i fins al 30 d’agost, es desviaran pel túnel de Passeig de Gràcia els últims trens de les línies R1, R3 i R4 (cinc en total) i els dos primers de la línia R3. Des del dia 20 els sis trens de l’R2 que passaven per Plaça de Catalunya recuperaran el seu recorregut habitual.

Nou comentari

Comparteix