Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres estacions de Barcelona reduiran molt els trens de Rodalies aquest estiu
  • CA

Les obres estivals a la xarxa ferroviària reduiran substancialment l’oferta de trens de Rodalies a les línies R1, R2 i R4. Les estacions més afectades a Barcelona ciutat són Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya i El Clot – Aragó. Durant les afectacions els títols de Rodalies seran vàlids per a a xarxa de metro, per poder fer transbordament sense cost.

Per un costat, Adif preveu moure les vies de la línia R1 per col·locar-les a l’emplaçament definitiu que tindran quan la futura estació de la Sagrera estigui en funcionament. A més els treballs es faran de nit durant una setmana. L’operació provocarà un embut: les tres línies hauran de circular en via única en un tram d’1,7 quilòmetres, des de Sant Adrià de Besòs fins El Clot – Aragó.

La línia R1 reduirà molt la freqüència entre Malgrat de Mar i L’Hospitalet de Llobregat. Només oferirà 6 trens per hora i sentit en hora punta, que baixaran a 4 la resta de la jornada. Entre Blanes i Malgrat de Mar hi haurà un servei alternatiu per carretera a causa de la reconstrucció del pont ferroviari sobre el riu Tordera, afectat pel temporal Glòria. Entre l’Hospitalet i Molins de Rei els viatgers hauran de fer servir la R4, per les obres del corredor mediterrani a Martorell.

Dos caps de setmana concrets, el 25-26 de juliol i el 14-15 de novembre, es tallarà per complet la circulació de trens entre Badalona i El Clot – Aragó. Els viatgers hauran de fer el bypass amb la línia vermella del metro, el Trambesòs i el bus B7.

Talls als dos túnels 

A banda, Adif farà també obres a l’Estació de Sants per reconfigurar la platja de vies i això afectarà molt les estacions de Plaça Catalunya i Passeig de Gràcia durant els caps de setmana del 22-23 d’agost i 29-30 d’agost. Els primers dos dies es tancarà per complet el túnel de Plaça de Catalunya i tots els trens hauran de circular per l’altre gran túnel que creua la ciutat, el que passa per Passeig de Gràcia. Així, les línies R1, R4 i R12 es desviaran a aquesta estació, la R3 acabarà recorregut a Sant Andreu Arenal, la R2 sud començarà i acabarà els trajectes a Sants i la R11 arribarà fins a l’Estació de França.

L’últim cap de setmana d’agost l’afectació serà a la inversa: tancarà el túnel de Passeig de Gràcia i els trens de la R2 nord hauran de passar pel de plaça Catalunya. Les línies R2 sud, R11 i R3 tindran la mateixa afectació que el cap de setmana anterior. 

Nit i matí anòmals

A més a més, el cap de setmana del 15 i 16 d’agost pot haver alteracions al servei de nit i primera hora per obres nocturnes durant 6 hores (23.30 hores – 05.30 hores). Finalment, a partir del 20 de juliol i fins al 30 d’agost, es desviaran pel túnel de Passeig de Gràcia els últims trens de les línies R1, R3 i R4 (cinc en total) i els dos primers de la línia R3. Des del dia 20 els sis trens de l’R2 que passaven per Plaça de Catalunya recuperaran el seu recorregut habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa