Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tren d’alta velocitat podria connectar Barcelona amb 2 ciutats occitanes

Barcelona podria guanyar una nova connexió ferroviària d’alta velocitat. La Generalitat de Catalunya i les autoritats de la regió d’Occitània volen impulsar un tren per connectar la capital catalana amb les ciutats de Tolosa i Montpeller. L’anunci s’ha fet en una trobada entre el president del Govern, Pere Aragonès, i la presidenta de la Regió d’Occitània, Carole Delga, celebrada aquest dimecres a Barcelona.

Des del Govern consideren “imprescindible” impulsar aquesta connexió i remarquen que els estudis que s’han dut a terme per part de Ferrocarrils de la Generalitat FGC demostren que la connexió és viable econòmicament perquè la demanda és “alta”. En aquest sentit, Aragonès ha explicat que el projecte del tren encara s’està dissenyant per quantificar quant podria costar, però tenen clar que “és viable”.

El president també ha emplaçat les institucions europees perquè s’impliquin d’una manera o altra en el finançament i construcció de la iniciativa. “Des d’Europa s’estan impulsant les connexions transfrontereres i aquest projecte podria ser acollit per aquestes iniciatives que s’estan portant a terme”, ha assenyalat.

Una aliança “natural” perduda

Per la seva banda, la presidenta de la Regió d’Occitània s’ha pronunciat en la mateixa línia i considera que no impulsar aquesta connexió ferroviària entre Barcelona i Tolosa seria “anar enrere”. “És necessari prioritzar el tren o el cotxe abans que l’avió per a trajectes d’aquest tipus. Si hi ha una companyia aèria que ofereix el servei és perquè hi ha demanda”, ha assenyalat Delga, que ha afegit que la ciutadania de Tolosa veu “inconcebible” que no hi hagi una connexió entre la ciutat de la Catalunya del Nord i Barcelona. De fet, Delga considera que l’aliança “natural” amb Barcelona hauria de ser entre Tolosa i la capital catalana i no amb Lió, una connexió ferroviària que sí que ha estat operativa en els darrers anys com també ho ha estat el trajecte fins a Marsella.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Occitan Enfurismat a maig 18, 2023 | 15:42
    Occitan Enfurismat maig 18, 2023 | 15:42
    Toloas e Marselha son pas de vilas de Catalonha Nòrd, mas d'Occitània.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa