Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de metro se sumen als de bus i volen la dimissió de Bonet

Els treballadors del metro de Barcelona s’han sumat a la petició dels seus companys del servei de bus i demanen la dimissió de la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet. Tot després que acusés a través de les xarxes socials un empleat de la companyia per suposadament haver-se negat a deixar baixar del vehicle dues noies, com va denunciar la mare de les joves a través de les xarxes socials. Finalment, el fet va quedar en res, perquè TMB va exculpar el treballador, que no havia fet res malament, segons les “dades extretes de les eines de posicionament, els registres de l’obertura de portes del vehicle i l’accionament dels polsadors de sol·licitud de parada”.

“La falta d’empatia amb la plantilla per part de la presidenta de TMB, Laia Bonet, demostren una sobrada incompetència que la inhabilita per seguir en el seu càrrec“, ha assegurat el comitè d’empresa del metro de Barcelona, a través d’un comunicat. Més enllà de mostrar suport, a hores d’ara no han aclarit si faran també aturades de servei.

Un text on, a més, han exigit als polítics que van fer-se ressò de la polèmica i també van acusar el treballador del servei públic a “demanar disculpes pel seu atac a la plantilla de busos”. I demanen celeritat: “a la brevetat més gran”.

Baralla entre sindicats

Malgrat que aquesta és la petició del comitè d’empresa, que conformen l’UGT, CGT, Solidaritat Obrera (SO), CCOO, el Col·lectiu Independent de Metro (CIM), el Sindicat Unitari (SU), el Col·lectiu del Personal de Trens de Catalunya (CPTC) i UTM, diverses organitzacions s’hi han desmarcat.

La UGT, el sindicat majoritari del sector, de fet, ha assegurat que “aquest escrit s’ha enviat sense poder ser valorat per tot el comitè d’empresa i, per tant, no reflecteix l’opinió de la majoria”. “Sol·licitem la seva retirada immediata”. També s’hi ha sumat a les crítiques el SU, que ha fet la mateixa petició que UGT.

La CGT ha acusat la UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM de ser sindicats “proempresa” i de “signar acords sense passar per l’assemblea”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Óscar Broto a gener 21, 2022 | 14:32
    Óscar Broto gener 21, 2022 | 14:32
    No es la primera vez que me he visto en la situación de ir con mi hija por el paseo Maragall con manigua una niña de 3 años y con un cochecito cruzar deprisa yo por el paso de peatones porque se iba a poner en rojo y al lado de la parada pero solo el bus pasarla un poco yo decirle al conductor que por favor me abra la puerta y me dijo que no, no quiero entrar en detalles que eso ya fue hace tiempo , era el 19 o 47 en fin uno de estos dos cojo depende cual venga primero , pero por favor miren la TMB que conductores de bus tienen porque un poco de empatía y civismo les faltan no va de 30 s abrir una puerta y más con un niño pequeño, muchas gracias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa