Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El trànsit a les rondes és ara més dens que abans de la pandèmia
  • CA

La impressió de molts conductors que les vies d’entrada a Barcelona estan ara més atapeïdes que abans de la pandèmia no és equivocada. Segons el Servei Català del Trànsit, la circulació a les rondes és ara una mica superior que abans del confinament decretat el març de 2020, amb la primera envestida del coronavirus. El trànsit arriba a ser un 4% superior en alguns dies, tot i que l’increment mitjà es situa una mica per sota del 2,5% en comparació amb 2019.

El director general de Trànsit, Ramon Lamiel, ha precisat que l’augment de les retencions en les entrades de la ciutat en hora punta es nota a les rondes, la C-58 i la B-23, i s’originen en alguns accessos i trenats. L’ens depenent de la Generalitat ha comprovat que, cap a les 8.00 hores, es registren fins a 10 quilòmetres més de cua ara que abans que es restringís la mobilitat arran de la irrupció de la Covid.

Lamiel ha associat el problemes de circulació a Barcelona amb el fet que el passatge habitual del transport públic abans de la pandèmia encara no s’ha recuperat. El metro i els autobusos de Barcelona encara tenen un 20% menys de viatgers que abans de la crisi sanitària que va esclatar el març de 2020 i Rodalies comptabilitza un 30% menys d’usuaris. El director de Trànsit ha demanat accions per evitar que els desequilibris entre modes de transport provoquin col·lapses.

“Cal posar mesures per resoldre aquesta retenció, que va més enllà de les intervencions de gestions del trànsit”, ha advertit Lamiel. En aquest sentit, ha proposat “reforçar el transport públic” en els corredors que acostumen a saturar-se al matí i ” trobar una solució conjunta de mobilitat per resoldre aquests embussos diaris”. Altres experts han advertit també de l’escassa fiabilitat que alguns serveis de transport públic arrosseguen pels retards i per anar en algunes hores massa plens, de l’efecte incentivador a agafar el cotxe després d’aixecar-se peatges a l’entorn de Barcelona, la fi del teletreball i els efectes de l’extensió de l’urbanisme tàctic en un moment d’escàs trànsit per la pandèmia que ara s’ha restablert amb escreix.

Més notícies
El regidor del PP Josep Bou, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Josep Bou: votar Podem o la CUP és fer-ho “d’una forma estranya”
Notícia: Josep Bou: votar Podem o la CUP és fer-ho “d’una forma estranya”
Comparteix
El regidor del PP ha opinat que, amb estabilitat i millors sous, patirien una davallada "enorme"
Taxistes de Barcelona, preocupats per l'increment d'agressions / ACN
El balanç del sector del taxi: 19 robatoris amb violència
Notícia: El balanç del sector del taxi: 19 robatoris amb violència
Comparteix
Hi ha menys atacs que l'any 2019, però aquest col·lectiu demana més seguretat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa