Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tràmit que has de fer si vols viatjar en Renfe gratis a partir del maig

Els usuaris de Renfe dels serveis de Rodalies i Mitjana Distància poden viatjar de manera gratuïta com a mínim fins a finals d’any de resultes d’un programa estatal per promoure el transport públic. Però hi ha uns requisits per als usuaris de títols multiviatge, que tenen vigència per a cada quadrimestre natural de l’any. Els títols gratuïts es poden aconseguir en qualsevol moment durant el seu període de vigència, i és necessari que el client hi estigui prèviament registrats, i des d’aquest dissabte, 1 d’abril, ja es poden adquirir els abonaments gratuïts que seran vigents des de l’1 de maig fins al 31 d’agost.

Serveis amb un 50% de descompte

Per agilitzar l’adquisició dels abonaments i evitar esperes, l’adquisició dels abonaments es pot fer a través de l’app de Cercanías de Renfe i, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància, a través del web de Renfe i els canals de venda habituals (estacions, màquines autovenda, etc.). Això sí, tal com recorda Renfe, cal que el client hi estigui registrat prèviament. Si feu ús de l’APP, obtindreu un codi QR que es descarrega al telèfon mòbil i que podreu utilitzar al control d’accés de les estacions.

Per als serveis ferroviaris Avant, es manté el descompte del 50% en els abonaments.

Gratuïtat amb condicions

Tot i que els abonaments són gratuïts, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a la Mitjana Distància convencional. Com indica Renfe, el pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, un cop es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per altra banda, Renfe també ha informat que per als menors de 14 anys sense DNI, s’ha creat un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància, que es podrà adquirir a renfe.com o per l’app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, mitjançant el seu NIF, NIE o passaport, un màxim quatre abonaments de nen per a un origen i destinació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa