Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compromís municipal per accelerar la recuperació del Tramvia Blau 
  • CA

El Tramvia Blau comença a veure la llum. L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a accelerar la recuperació de la històrica infraestructura del districte de Sarrià-Sant Gervasi, que fa més de quatre anys i mig que va deixar de circular pels carrers de la capital catalana.

En el Ple del Consell de Sarrià-Sant Gervasi celebrat el passat dijous, tots els grups municipals van aprovar de manera unànime una proposta presentada per Junts per Barcelona que demanava reactivar els treballs per tornar a posar en funcionament l’icònic tramvia i impulsar les obres de reforma de l’avinguda del Tibidabo i de la plaça Kennedy per poder iniciar les obres el 2023.

En concret, la proposició acordada preveu la convocatòria d’una comissió de seguiment del projecte abans del proper plenari que compti amb la presència de veïns, entitats i grups polítics del districte per tal d’exposar en quin punt es troba la iniciativa i accelerar-la definitivament.

Quatre anys d’espera

Cal recordar que l’emblemàtic Tramvia Blau va deixar de circular per Sarrià-Sant Gervasi fa més de 4 anys i mig, el febrer de 2018. Aquest adéu havia de ser temporal, ja que el consistori barceloní es va comprometre a licitar una nova obra per recuperar aquest transport públic tan estimat pel districte i icònic de la ciutat.

Des d’aleshores, però, tal com ha denunciat en diverses ocasions el grup municipal de Junts, tot han estat promeses incomplertes per part de l’executiu local, que té sobre la taula un projecte per recuperar la infraestructura que compta amb una inversió de prop de 19 milions d’euros.

En aquest sentit, la formació també denuncia que l’Ajuntament no ha complert fins ara amb el seu compromís d’escoltar la veu dels veïns i d’informar de l’estat del projecte: “L’executiu municipal al districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb el regidor Albert Batlle al davant, es va comprometre amb les entitats veïnals del barri de la Bonanova a crear i constituir una comissió de seguiment multidisciplinar d’aquest projecte, però fins ara tampoc s’ha previst ni convocat res”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manuel Marina a octubre 23, 2022 | 19:15
    Manuel Marina octubre 23, 2022 | 19:15
    Es nota que estem en precampanya electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa