L’emblemàtic Tramvia Blau va deixar de circular per Sarrià-Sant Gervasi fa més de 4 anys i mig, el febrer de 2018. Però havia de ser un adéu temporal. El consistori es va comprometre a licitar una nova obra per recuperar aquest transport públic tan estimat pel districte i icònic de la ciutat.

Sense funcionar des del 2018

Des de fa quatre anys, però, tot són promeses segons denuncia Junts per Barcelona,que exigeix al Govern Colau-Collboni posar fi als retards en la recuperació del Tramvia Blau i que aprovi i liciti el projecte per iniciar obres el 2023. De fet, JxBarcelona, en una roda de premsa en un punt emblemàtic del Tramvia, a la cantonada de l’edifici La Rotonda, a l’inici de l’Avinguda Tibidabo, ha explicat que “el setembre del 2022 és el termini que l’administració, principalment l’Ajuntament, però d’acord amb l’ATM i TMB, es va donar perquè l’empresa adjudicatària del projecte havia de lliurar la seva feina”, ha dit el portaveu, Jordi Martí Galbis.

“Volem recordar al Govern municipal que aquest és un projecte urgent, que ja no podem dilatar més, amb una quantitat de diners, 19 milions, també molt important”. ha afegit el junter.

JxBarcelona defensa que el retorn del Tramvia Blau és una voluntat transversal al districte de Sarrià-Sant Gervasi: “Responem les reclamacions de molta gent, i a entitats que exigeixen la posada en servei de nou del Tramvia Blau, amb el redisseny dels nous combois per adaptar-los a la normativa vigent, i amb la nova urbanització de l’avinguda Tibidabo i de la Plaça Kennedy que també inclou”. De fet, hi ha un pressupost de 19 milions d’euros.

Els veïns, sense veu

Per altra banda, Junts també denuncia que l’Ajuntament no ha complert amb el seu compromís d’escoltar la veu dels veïns i d’informar de l’estat del projecte: “L’executiu municipal al districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb el regidor Albert Batlle al davant, es va comprometre amb les entitats veïnals del barri de la Bonanova a crear i constituir una comissió de seguiment multidisciplinar d’aquest projecte, però fins ara tampoc s’ha previst ni convocat res”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a setembre 07, 2022 | 09:35
    Serafí Bandarra i Grataconys setembre 07, 2022 | 09:35
    Ojala
  2. Icona del comentari de: JordiP a setembre 07, 2022 | 19:02
    JordiP setembre 07, 2022 | 19:02
    Possiblement la Colau no vulgui millorar elements de atracció de turisme. Es tracta d'una activitat que, pel que sembla, li causa mareigs i vòmits. A ella i a la Sanz, tot i que a aquesta darrera li va més la supressió d'espai per a la circulació rodada. 00, quin parell de soques. Quan diuen que són les properes eleccions? Ho dic per votar per quelsevol altre, és clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa