TMB encarrega 46 autobusos híbrids nous per al primer trimestre del 2021

Els vehicles serviran per renovar part de la flota i costaran 20,1 milions d'euros

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha adjudicat als fabricants MAN i Evobus el subministrament de 46 autobusos de Gas Natural Comprimit (GNC) per un valor de 20,1 milions d’euros. Concretament, MAN fabricarà 30 busos estàndard de 12 metres de longitud (9,6 milions d’euros sense IVA) i Evobus 16 articulats de 18 metres de longitud (6,9 milions sense IVA), que estaran disponibles a partir del primer trimestre de l’any que ve i substituiran cotxes de GNC de 14 anys d’antiguitat amb l’avantatge d’uns consums i emissions inferiors. S’afegiran als 362 híbrids existents a la flota en l’actualitat (el 32%).

És la primera vegada que TMB contracta autobusos nous que combinin propulsors elèctrics i de GNC. Els 13 d’aquesta tecnologia que actualment formen part de la flota van ser construïts a partir de vehicles convencionals de gas natural comprimit als quals es van afegir dos motors elèctrics, un generador i altres components, en un projecte innovador desenvolupat per TMB i Gas Natural Fenosa els anys 2012-2013.

En tecnologia de seguretat, comptaran amb un sistema d’ajuda a la conducció a partir de sensors frontals i d’angle mort, actius en tot moment, que generaran alertes sonores i visuals quan hi hagi un risc imminent d’impacte, atropellament o col·lisió.

L’adquisició dels 46 nous autobusos s’afegeix al contracte per comprar 23 autobusos articulats 100% elèctrics, ja adjudicat, per un import de 20,7 milions d’euros, i al concurs obert per a 8 autobusos de pila de combustible, també d’emissió zero, valorats en 6,5 milions d’euros.

Més informació

Nou comentari