Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bitllet senzill de bus es podrà pagar amb targeta
  • CA

TMB treballa en un nou projecte que permetrà comprar bitllets senzills a l’autobús a través de la targeta bancària. És un complement al pagament mitjançant el mòbil, que ja és possible des del passat 17 de juny, i reforça l’objectiu de l’operador d’eliminar el pagament en efectiu a bord dels autobusos, una mesura que, a més de facilitar la feina del conductor, contribueix a millorar la seguretat sanitària.

L’objectiu és que a partir de l’any que ve ja sigui possible pagar amb qualsevol targeta de crèdit o dèbit en els més de 1.000 autobusos de TMB i, per fer-ho possible, l’empresa municipal i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han iniciat la licitació de dos contractes que inclouen el disseny del sistema, la instal·lació dels lectors i el suport tècnic durant quatre anys. A la primavera del 2021 es podria fer la primera prova pilot.

El bitllet suposa només el 2% de les validacions totals a la xarxa de TMB i el pagament en efectiu –i amb poca disponibilitat de canvi– sempre ha generat molts problemes tant a usuaris com a conductors. Arran de la pandèmia, TMB va eliminar el pagament en efectiu als autobusos. Amb la represa de l’activitat, l’empresa instal·larà mampares de separació, però els conductors només faran atenció al client i no vendran bitllets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa