Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes exigeixen reunir-se amb l’administració si vol evitar el boicot del MWC
  • CA

Taxistes barcelonins han demanat reunir-se amb el Govern, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Aena per evitar mobilitzacions de cara al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà de l’24 a el 27 de febrer a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat ( Barcelona).

Ho ha explicat aquest divendres el portaveu d’Élite Taxi Barcelona, ​​Tito Álvarez, en roda de premsa després de decidir-ho en assemblea entre diferents associacions i radioemissores de taxistes de l’àrea metropolitana, representatives de gran part de el sector.

Han posat de data límit el dilluns 13 de gener perquè les diferents administracions es posin en contacte amb ells per fixar una reunió, en què també volen que hi siguin presents els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i les policies locals dels 36 municipis de l’AMB.

Álvarez, acompanyat pel secretari d’Sindicat de l’Taxi de Catalunya (STAC), Jaume Sau, ha defensat crear un “gabinet de crisi” davant la proliferació de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a l’àrea metropolitana i l’aeroport de Barcelona, i la manca de control per part de les autoritats a empreses com Cabify.

“Ens hem cansat”, ha remarcat Álvarez, i ha assegurat que les normes aprovades durant l’any passat per la Generalitat i l’AMB per regular l’activitat dels vehicles VTC no s’estan complint.

Si no s’aconsegueix la reunió amb les institucions, Álvarez ha indicat que el sector del taxi de tota l’àrea metropolitana consensuarà les mobilitzacions a realitzar, tenint en compte que el MWC tindrà lloc aviat: “Lògicament, si no ens fan cas, el Mobile és aquí mateix”.

Les mobilitzacions que vol impulsar el sector del taxi per al MWC d’aquest any poden arribar on no va arribar la vaga de l’any passat, que va començar al gener i es va deconvocar abans del Mobile gràcies al decret llei aprovat pel Govern, que fixa una precontractació mínima de 15 minuts per als VTC, entre altres mesures.

Autoritats amb qui volen parlar

Els taxistes volen reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; el d’Interior, Miquel Buch; la presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, la presidenta de l’Institut Metropolità de l’Taxi (IMT) i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

També esperen que estiguin presents en la trobada el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Albert Batlle, i la directora de l’aeroport de Barcelona, ​​Sonia Corrochano.

Els motius

Els taxistes volen exigir davant les autoritats que els VTC portin de manera visible el preu en el seu interior i estiguin identificats per poder controlar quins són els dies de descans, qüestió que Tito Álvarez ha explicat que les autoritats encara no poden sancionar perquè no saben quan han de fer pauses.

El líder sindical ha criticat que l’aeroport de Barcelona és un “niu de pirates i intrusisme” per la presència de VTC sense control, i ha alertat que es posa en perill la seguretat dels viatgers.

També ha ressaltat que la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i les policies locals “no tenen les eines necessàries” per poder fer la seva feina, i ha avisat del baix nombre d’inspectors a l’AMB per controlar l’activitat d’aquests vehicles.

Més notícies
Élite Taxi torna a amenaçar de boicot el Mobile si no es compleix la normativa de VTC
Notícia: Élite Taxi torna a amenaçar de boicot el Mobile si no es compleix la normativa de VTC
Comparteix
Proposaran mobilitzacions a tot el sector en una reunió que tindrà lloc divendres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa