Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Élite Taxi torna a amenaçar de boicot el Mobile si no es compleix la normativa de VTC

Hi tornen. Élite Taxi posa de nou sobre la taula la mobilització per aconseguir el seu objectiu: acabar amb les VTC. L’associació majoritària del sector a Barcelona proposarà protestes “amb el punt de mira en el Mobile World Congress (MWC)” en una reunió convocada divendres. La trobada serà a la seu de Taxi Project, al carrer Porto número 42, a les 16 hores. 

Allà Élite plantejarà mobilitzacions per fer complir la normativa que regula el servei de les VTC, tant el decret de la Generalitat com el reglament de l’AMB, en vigor des del juliol. “La realitat és que gairebé cap norma s’està aplicant i ha arribat l’hora de proposar mobilitzacions a tots els agents del sector”, avisa Élite. El cert és que les multes de l’AMB contra les VTC arriben. 

Per fer-ho aprofitaran l’espai de Taxi Project i la reunió de divendres, a la qual estan convocades totes les associacions i radioemissores del sector. Demanen “màxima assistència” per la “gravetat” dels temes que s’hi tractaran. 

Sobre els motius que justifiquen l’amenaça de noves mobilitzacions, com les que van col·lapsar la Gran Via durant dies, esmenten el fet que Cabify segueix utilitzant la geolocalització malgrat que l’AMB ho prohibeix amb la seva normativa. Aquest reglament va ser parcialment tombat de forma cautelar pel TSJC al juliol, uns dies abans d’entrar en vigor. 

A més, critiquen que les VTC no estan incloses al registre de vehicles, tot i que aquest punt sí que va ser tombat per la justícia. De tota manera, com el decret de la Generalitat també contempla aquesta mesura s’hauria d’estar complint, però la “descoordinació” entre el ministeri de Foment i l’AMB i el govern català dificulta el seu funcionament. 

Élite adverteix que plantejarà a la resta d’actors del sector “una bateria de mesures que aniran de menys a més fins a arribar al MWC”. Paral·lelament, proposaran una trobada a les administracions per arribar a acords i treballar en una “solució de forma urgent”. 

Finalment, però, matisa que no volen causar “cap molèstia” a la ciutadania ni als usuaris. “Però no ens queda més remei que prendre mesures”, defensen en un comunicat. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: pere de manlleu a gener 02, 2020 | 12:42
  pere de manlleu gener 02, 2020 | 12:42
  Acudit recurrent: Surt un taxista (d'un bar) i diu: No volem causar "cap molèstia" a la ciutadania.
 2. Icona del comentari de: 2019 a gener 03, 2020 | 07:33
  2019 gener 03, 2020 | 07:33
  osti tu, no ens en sortim d´aquestes amenaçes i xantatges continuus de la gent del taxi, peró que collons volen aquesta gent?.Dona la sensació de que tots els fronts es tanquen en fals, perqu4e serà, quina socieatat mes pobre i lamentable que som.
 3. Icona del comentari de: Lluis Torner a gener 05, 2020 | 20:53
  Lluis Torner gener 05, 2020 | 20:53
  La administració tindrie que lligar en curt a està banda de chantajistas, tots tenim competència
 4. Icona del comentari de: un talp a gener 05, 2020 | 22:55
  un talp gener 05, 2020 | 22:55
  Fins quan haurem d'aguantar les demandes d'aquests pirates? Molt demanar a l'ajuntament que els elimini la competència, pedrò de les llicències que s'han fet seves i que revenen per fortunes, no en diuen ni piu. Colla de cínics. Si de mi depenguès els fotia tots al carrer. De gent honrada que vol treballar, n'hi ha molta!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa