Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sorpresa, desconcert i preguntes al metro amb els nous bitllets de transport

Arrufen el nas. Aixequen les celles. Miren als voltants (no fos cas que hi hagués una càmera oculta). És impossible llegir els pensaments, però en aquests casos és força fàcil intuir el que passa pel cap d’aquests usuaris de metro. “On està la T-10? Què és la T-usual? Què ha passat amb la T-50/30?”. La resposta: des de l’1 de gener està en vigor el nou model de tarifes i preus del transport aplicada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), formada per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB.

En la primera pantalla no hi veuen la T-10, o la T-trimestre, o molts d’altres bitllets a què estaven acostumats. Per això apreten el botó “altres” per passar a la següent pàgina amb l’esperança que tot segueixi més o menys igual. Però no. I aquí és on entren els treballadors de TMB de l’intercanviador de plaça Catalunya. “Ja no existeix la T-50/30, ara pot comprar la T-usual, que és com una T-mes”, diu una empleada de l’empresa de metro i bus de Barcelona a una usuària confosa. L’acaba convencent i compra la T-usual, cridada a ser la nova referència del transport públic en substitució de la T-10.

[r:1]

Estan tan preparats per als dies que vindran de preguntes i embolic que a vegades no cal ni tan sols preguntar perquè t’expliquin què ha passat amb els bitllets de metro. “La T-10 ja no existeix, hi ha hagut alguns canvis”, comenta un vigilant de Renfe, que se suma a la festa dels dubtes i les respostes. També s’hi suma una màquina de títols que, després que els viatgers hagin aconseguit trobar el nou bitllet que més s’ajusta al que busquen, decideix quedar-se “fora de servei” i privar el passatger del seu títol. 

La peculiaritat del metro de plaça Catalunya és que està ple de turistes. I un d’ells pateix els canvis com ningú. Busca i busca de nou, endavant i enrere, però la T-10 no apareix a la pantalla. Fins i tot treu el mòbil i fa una foto, potser perquè no s’ho acaba de creure. “Ah, ja no es pot comprar? Ostres…”. Almenys ja té resposta al seu desconcert.

[r:2]

Si hi ha un director de càsting al voltant l’Stefka, té molts números d’aconseguir feina com a actriu. Com a mim, fins i tot. Desplega tot el seu potencial interpretatiu mentre busca la T-mes a la pantalla. Primer sorpresa, després sobresalt, desesperació i, finalment, resignació. Tot degudament acompanyat d’una expressió facial digna de Jack Nicholson.  “Sabia que hi havia canvis, però no estava segura de quin bitllet em va millor ara”, justifica després l’Stefka, veïna de Barcelona però natural de Bulgària. 

Amb tot, n’hi ha que no només saben perfectament quin bitllet comprar, sinó que celebren els canvis. “Ara em surt més barat!”, diu un usuari que acaba de comprar la T-usual. Abans feia servir la T-mes, un 25% més cara que el nou títol. 

Més notícies

Guia per conèixer els canvis en els bitllets de metro i bus

Notícia: Guia per conèixer els canvis en els bitllets de metro i bus
Comparteix
La T-usual, que substitueix la T-mes, aspira a convertir-se en el títol de referència
Notícia: Guia per conèixer els canvis en els bitllets de metro i bus - Mobile

La T-casual serà multipersonal fins al març

Notícia: La T-casual serà multipersonal fins al març
Comparteix
TMB esgrimeix "motius tècnics" per justificar els dos mesos que passaran fins que sigui unipersonal
Notícia: La T-casual serà multipersonal fins al març - Mobile

Nou comentari

Comparteix