Reunió “urgent” entre taxistes i administració per evitar el boicot al Mobile

El sector ha amenaçat amb mobilitzacions durant el congrés si no s'assegura el compliment de la normativa VTC

Reunió “urgent” davant les amenaces de boicot al Mobile World Congress (MWC) per part dels taxistes. El departament de Territori i Sostenibilitat serà la seu d’una trobada entre representants del sector i les administracions, entre les quals es comptarà el Govern, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB. Els taxistes han estat convocats a les 13 hores per traslladar la seva posició a la regidora de Mobilitat i presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), Rosa Alarcón, i al secretari general d’infraestructures, Isidre Gavín

“Queda un mes i tres setmanes per al MWC i confiem que es posin a treballar amb la màxima urgència per garantir que els serveis d’inspecció, Mossos d’Esquadra i les policies locals dels 36 municipis de l’AMB tinguin les eines necessàries perquè la seva feina sigui eficaç”, ha dit el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez. La seva associació participarà a la trobada juntament amb el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Associació de la Nova Generació de Taxistes (ANGET) i l’associació Taxistes Llatins Units (TLU). 

 

Els taxistes van encetar la campanya de pressió amb una cimera en què van participar les associacions que ara han estat convocades a la reunió amb l’administració. L’assemblea va decidir posar el 13 de gener com a data límit perquè se celebrés una trobada en què les administracions traslladessin la seva posició respecte a com s’està complint la normativa VTC. 

En aquest sentit, els taxistes han agraït la “rapidesa” amb què han estat cridats a una trobada. Sobre el que esperen de les administracions, les associacions i radioemissores impulsores del possible boicot al Mobile avisen que seran “inflexibles” amb diverses exigències. Entre elles, la creació d’un registre electrònic “efectiu” per controlar els 15 minuts de precontractació, preus servei de VTC “visibles” a l’interior dels cotxes” i números d’identificació visibles des de l’exterior dels dies de descans.

Des de l’entrada en vigor de la normativa de l’AMB per controlar els serveis com ara Cabify, l’IMET ha sancionat​ desenes de VTC per incomplir parts del reglament. La norma, però, va quedar parcialment suspesa per una resolució del TSJC, que va estimar el recurs de Luxury VTC, una associació que ofereix serveis de VTC tradicionals. El tribunal va suspendre de forma cautelar alguns articles de la norma impulsada per l’AMB, com són els que estableixen una hora d’antelació per demanar una VTC i l’obligació d’estar inscrit al registre electrònic.  

Més informació

Comentaris

    Mol facil 07/01/2020 5:39 pm
    Els dies del congres Movil permetre treballar a les plataformes del transport per la web.

Nou comentari