Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Afectacions a la línia L1 del metro de Barcelona per una avaria tècnica

Una incidència tècnica està provocant aquest dilluns al matí afectacions a la línia L1 del metro de Barcelona. La incidència ha tingut lloc pocs minuts després de les nou del matí a l’estació de l’Avinguda Carrilet, al municipi veí de l’Hospitalet de Llobregat.

Segons la informació facilitada per Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) a través de les xarxes socials, aquesta avaria tècnica està alterant la freqüència de pas habitual d’aquesta línia del metro de la capital catalana. Això pot provocar retards i aglomeracions en algunes de les estacions d’aquest recorregut.

Una assistència sanitària també ha obligat durant uns instants aquest dilluns al matí el servei habitual a la línia L3 del metro de Barcelona. En concret, aquesta atenció dels equips sanitaris s’ha produït a l’estació Catalunya i ha afectat la freqüència de pas ordinària del recorregut.

La línia 9 del metro, prioritat del nou Govern

El nou govern de la Generalitat tindrà en el desenvolupament de la línia 9 del metro una de les seves prioritats. Així ho va confirmar el passat mes d’octubre el flamant conseller de Territori, Juli Fernández, que va assegurar que la implementació completa d’aquesta infraestructura permetrà “treure uns 8.000 cotxes de la xarxa viària”.

En la seva primera intervenció al Ple del Parlament després del seu nomenament, Fernández va destacar la importància de continuar tirant endavant un projecte com la línia 9, que no només implica reduir les emissions per aquesta pèrdua de vehicles en circulació a les carreteres, sinó que també permetrà en un futur que es realitzin prop de 110 milions de viatges anuals només per aquest recorregut.

Obres en marxa

Cal recordar que les esperades obres del tram central de la línia 9 del metro es van reprendre el passat mes de juny, posant d’aquesta manera punt final a un periple de gairebé una dècada d’estancament que s’ha acabat traduint en una inversió extraordinària en manteniment de 7,5 milions d’euros per part de les administracions públiques. Durant el primer mes i mig des de la represa de les obres, la tuneladora que ha d’obrir-se pas sota els barris de Pedralbes i Sarrià va completar aproximadament el 7% del recorregut que separa el passeig de Manuel Girona i la plaça de Lesseps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa